Yapay zekalı radyoloji cihazı ile tümörler tespit ediliyor

İzmir'de 2020 yılından bu yana yeni nesil radyoloji hizmeti veren Era Radyoloji Merkezi, yapay zeka teknolojisi ile insan gözünden kaçan tümörleri tespit ediyor.

Fotoğraf: DHA
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Manyetik rezonans görüntüleme, bilgisayarlı tomografi, ultrasonografi doppler, röntgen, floroskopi, mamografi ve kemik dansitometri uygulamalarını kullandıklarını kaydeden Era Radyoloji Merkezi Genel Koordinatörü Prof. Dr. Cengiz Metin, hastalara kaliteli hizmet vermeyi amaçladıklarını söyledi.

DHA'nın haberine göre Metin, "Hastalarımızın doğru teşhisleri konularak ve aldıkları tüm hizmet süreçlerinden memnun kalarak merkezimizden ayrılmalarını istiyoruz. Buranın kuruluşunu gerçekleştiren 8 radyoloji profesörü var. Ege Üniversitesi kökenli uzmanlarımız gerek hastalarımıza hizmet ediyor gerekse danışmanlık yapıyor. Radyolojik görüntüleme denince hizmetlerimiz MR, BT, mamografi, doppler ultrason, direkt röntgen, floroskopi ve kemik dansitometrisi değerlendirmelerini kapsıyor. Sağlık sektöründe 4 yılda oldukça önemli bir yol aldık. Amaçlarımızdan biri hastaya kaliteli hizmet verip, hasta konforunu sağlayabilmek" dedi.

'HATA ORANINI SIFIRA DÜŞÜRÜYORUZ'

'Yeni nesil radyoloji merkezi' sloganıyla çalıştıklarını belirten Metin, en son teknoloji cihazlar kullandıklarını dile getirerek, şunları söyledi: "Yapay zeka teknolojisini kullanan ülkemizdeki nadir merkezlerden biriyiz. Yapay zeka, insan gözünden kaçan bir tümörü çok rahatlıkla tespit edebiliyor. Beyinde MS, beyin tümörleri, akciğer, prostat ve karaciğerle ilgili sıkıntılarda doğru teşhisi koyabilmek için en son gelişmiş yapay zeka ürünlerini hekimin kontrolüne veriyoruz. Böylece hata oranını minimuma düşürüyoruz. Yapay zekayı geliştiren hocalarımız var. Yapay zeka programlarına ne kadar çok veri verirseniz o kadar doğruya yakın sonuçlar alıyorsunuz. Dünyayla entegre şekilde çalışıyoruz."

 

 

(HABER MERKEZİ)