Yapı Kredi Kültür Sanat’ta Kasım etkinlikleri

Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık Kasım ayı programı açıklandı. Bugün gerçekleştirilecek olan "Bakmak, Dinlemek, Okumak" etkinliğinin konuğu yazar Ömür İklim Demir olacak.

Ömür İklim Demir
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık bu sonbaharda da ziyaretçileri sanat ve edebiyatla çevrimiçi olarak buluşturmaya devam ediyor. İnternet üzerinden canlı yayınlanacak etkinliklerde 17 Kasım Salı günü “Uzak Mesafeli Yakın Okumalar”da Yaşar Kemal’in 'Yer Demir Gök Bakır' adlı yapıtı konuşuldu.

18 Kasım Çarşamba günü yapılacak olan “Bakmak, Dinlemek, Okumak”ın konuğu ise yazar Ömür İklim Demir olacak. “Sanat Dünyamız Konuşmaları” dizisinin 19 Kasım Perşembe günü yapılacak bölümünde ise sezonun en önemli organizasyonlarından olan, 24. Uluslararası Tiyatro Festivali konuşulacak.

UZAK MESAFELİ YAKIN OKUMALAR

Türk dili ve edebiyatı uzmanı Dr. Erkan Irmak’ın hazırlayıp sunduğu “Uzak Mesafeli Yakın Okumalar”ın bu ay odağında Yaşar Kemal’in 'Yer Demir Gök Bakır' adlı yapıtı yer aldı.

“Uzak Mesafeli Yakın Okumalar” ilhamını Yapı Kredi Yayınları’nın “Modern Klasikler” başlıklı yayın dizisinden alıyor. Irmak, ayda bir kere sunduğu seminerde 19. yüzyıl sonları ve 20. yüzyılda eserler vermiş ve adları bugün dünya edebiyatı pantheonuna yazılmış yabancı yazarların ve aynı dönemlerde ürün vermiş Türk edebiyatının ustalarının eserlerini çeşitli boyutlarda ele almayı amaçlıyor. 17 Kasım Salı günü saat: 18:00’da herkesin katılımına açık ve ücretsiz olarak düzenlenen söyleşi Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık’ın Youtube kanalı üzerinden izlenebilir.

BAKMAK DİNLEMEK OKUMAK

“Bakmak Dinlemek Okumak” söyleşilerinin bu ayki konuğu Ömür İklim Demir ve ilk romanı 'Kum Tefrikaları'. İlk kitabı 'Muhtelif Evhamlar Kitabı'yla kendi okur kitlesini yaratan yazar, yeni romanında Türkiye’nin son yüzyılında dolanıyor.

Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık kitap-lık dergisi editörü Murat Yalçın ve Ömür İklim Demir yazarın edebiyat ve hayat serüveni üzerine bir sohbette bir araya geliyor.

Yapı Kredi Yayınları’nın 18 Kasım Çarşamba günü saat: 18:00’da Instagram hesabı üzerinden canlı yapacağı etkinliğe buradan katılım sağlanabilir.

SANAT DÜNYAMIZ KONUŞMALARI

Sanat Dünyamız Konuşmaları’nın bu bölümünde sezonun önemli organizasyonlarından olan, 24. Uluslararası Tiyatro Festivali konuşulacak. İstanbul Bilgi Üniversitesi Sahne ve Gösteri Sanatları Yönetimi öğretim görevlisi Banu Atça moderatörlüğünde düzenlenecek söyleşide, İKSV Tiyatro Festivali Direktörü Leman Yılmaz konuk olacak. 

19 Kasım Perşembe günü saat: 18:00’da Yapı Kredi Yayınları’nın Instagram hesabı üzerinden canlı olarak düzenlenecek sohbetler buradan izlenebilecek. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)