Yardımcı hizmetler sınıfı personelinin kadro talepleri Meclis gündeminde

CHP'li Gamze Akkuş İlgezdi, Yardımcı Hizmetler Sınıfı personelinin kadro taleplerini Meclis gündemine taşıyarak, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e yazılı soru önergesi verdi.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP İstanbul Milletvekili Dr. Gamze Akkuş İlgezdi devlette Yardımcı Hizmetler Sınıfında (YHS) çalışanlara ancak aldıkları eğitime ve sorumluluklarını üstendikleri işe göre kadro verilmemesini eleştirerek, “1965 yılında dönemin şartlarına göre oluşturulan Yardımcı Hizmetler Sınıfı kadrosunda çalışan emekçilerin yaptıkları işler nedeniyle Genel İdari Hizmetler veya Teknik Hizmetler sınıfına geçmeleri gerekiyor. İktidar yıllardır mağdur olan YHS personeli için bir adım atmak zorundadır” dedi.

Gamze Akkuş İlgezdi, YHS personelinin kadro taleplerini Meclis gündemine taşıyarak, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e yazılı soru önergesi verdi.

CHP'li Akkuş İlgezdi soru önergesinde, “Yardımcı Hizmetler Sınıfında kadrosunda çalıştıkları halde eğitimlerine uygun sorumluluk ve iş yapan personelin Genel İdari Hizmetler veya Teknik Hizmetler sınıflarına geçişleri için bakanlığınızca bir çalışma yapılmakta mıdır?” diye sordu.