Yargı skandalı: Uyuşturucu baronu ağırlayan otel sahibine takipsizlik

Birgün yazarı Timur Soykan, Türkiye'nin en büyük uyuşturucu baronu davasında, Tombul Jos'a ev sahipliği yapan ya da vatandaşlık için yardım edenler hakkında takipsizlik kararı verildiğini yazdı.

Uyuşturucu baronuna kiralanan villa
Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Birgün yazarı Timur Soykan, Tombul Jos lakaplı Hollandalı uyuşturucu baronu  Leijdekkers'in adamlarının ev hapsi ve adli kontrol şartıyla salıverilmesinin bir yargı skandalı olduğunu yazdı. Savcılığın itirazı üzerine İstanbul 16.Ağır Ceza Mahkemesi tarafından tekrar tutuklanma kararı verildiyse de sanıkların kayıplara karıştığını belirten Soykan, tahliye kararı veren 15.Ağır Ceza Mahkemesi hakkında soruşturma başlatıldığını belirtti. 

Soykan, Türkiye'nin en büyük baronlar davasında gözden kaçan bir ayrıntıyı da gündeme getirdi. Türkiye'de Tombul Jos’a ev sahipliği yapanların, oturum izni alanların ve vatandaşlık başvurusu için yardım edenlerin takipsizlik kararıyla davadan kurtarıldığını aktardı. Soykan'ı tüm bu ilişkileri aktardığı yazısının bir bölümü şöyle: 

"MASAK raporunda ortaya konulan bu para trafiğine ve belgelere karşın Tombul Jos’un ve Davor Trajkovic’in hesaplarında işlem yetkisi olan Cem Avcı ile Mehmet Gökcan Baykaldı hakkında takipsizlik kararı verildi. Vatandaşlık için Hollandalı barona otel satan Fesih Avcı hakkında da dava açılmasına gerek görülmedi. BYT Peyzaj Hafriyat İnşaat ve Turizm Şirketi’nin sahibi Turan Avcı, otelinde Hollandalı Baron’a ev sahipliği yapmış, çalışanları ise banka ve vatandaşlık işlerini yapmıştı. Onun hakkında soruşturma bile açılmadı. Sırp uyuşturucu kaçakçısı ile bankalar üzerinden 600 bin dolarlık alışveriş yapan Baki Kayan da soruşturulmadı.

Yani; bu isimler, delillere karşın 51 sanıklı, Türkiye’nin en büyük baronlar davasında sanık bile olmadı.

Bu takipsizlik kararı; Türkiye’nin en büyük baronlar davasında tüm sanıkların tahliye edilmesinden daha büyük bir skandal olarak yorumlanıyor."

(HABER MERKEZİ)