Yargıtay Başkanı: Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, Türkiye Başsavcılığı olmalı... Adalet Bakanı: Düşünce aşamasında...

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca'nın, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın adının değiştirilmesi önerisiyle ilgili, "Düşünce aşamasında" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Adli yıl açılışı öncesi açıklamalarda bulunan Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca, başsavcılığın isminin değiştirilmesi gerektiğini söyledi.

Milliyet’ten Didem Özel Tümer’e konuşan Akarca, "Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, ‘Türkiye Cumhuriyeti Başsavcılığı’ olarak yeniden yapılandırılmalıdır. Karşılaştırmalı hukukta genellikle ülke başsavcılığı sistemi mevcut olup, adli makamlar arasındaki denkliğin de tesisi gerekir. Yapılacak soruşturmalarda, devletin ilgili kurumlarıyla işbirliği yapılması önemli olduğu gibi, yabancı ülkelerin adli makamlarıyla da üst düzey koordinasyon ve adli yardım sağlanmalıdır" dedi.

NTV canlı yayınında Funda Görey'in sorularını yanıtlayan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ise Akarca'nın söyledikleriyle ilgili şu ifadeleri kullandı:

"Bu öneri bir düşünce aşamasında henüz olgunlaşmış bir öneri değil. Daha önce de Yargıtay Başkanımız ile ikili sohbetlerimizde dile getirilen bir husustu Türkiye Başsavcılığı. Özellikle yurt dışında Türkiye aleyhinde işlenen suçlar var bunlar TCK'da yetki ve zaman bakımından nasıl soruşturulacağını yönelik düzenlemeler TCK ile belirlenmiş burada bazı ihtiyaçlardan bahsediyor Yargıtay Başkanımız. Henüz daha düşünce aşamasında." (HABER MERKEZİ)