'Yarımada Yolculuğunda Eskimeyen Lezzetler' geliri gastronomi öğrencilerine

Çeşme'nin tarihsel zenginliği ve lezzet kültürünü geleceğe taşımamak amacıyla hazırlanan 'Yarımada Yolculuğunda Eskimeyen Lezzetler' kitabının geliriyle gastronomi öğrencilerine burs verilecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 'Yarımada Yolculuğunda Eskimeyen Lezzetler' kitabının tanıtımı IC Çeşme Marina’da yapıldı. İbrahim Çeçen Vakfı Başkanı Günseli Çeçen’in ev sahipliğinde gerçekleşen etkinlikte seyahat yazarı Saffet Emre Tonguç ile yazar Serda Büyükkoyuncu, Çeşme Yarımadası’nın tarihine ve gastronomi kültürüne dair bilgiler verdi. Tanıtım yemeğinde konuklar, kitabın sayfalarında yer alan tarifleri tadarak, Ege Yarımadası'nın zengin gastronomi kültürünü keşfetme fırsatı buldu.

Davette açılış konuşmasını gerçekleştiren İbrahim Çeçen Vakfı Başkanı Günseli Çeçen, “Paylaşmanın ve kalıcı değerler yaratmanın, cesaret ve gönül işi olduğuna inanıyoruz. ‘Yarımada Yolculuğunda Eskimeyen Lezzetler’ de bu inancımızın bir sonucu. Kitabın yazım hikayesi 2010’lara dayanıyor. Çeşme’nin doğası ve kültürel zenginliği ile bütünleşen IC Çeşme Marina’nın kuruluşuyla birlikte Vakfımız da bu topraklardaki değerleri nasıl koruyabileceğine, bunları gelecek nesillere nasıl aktarabileceğine odaklandı. Böylece, Çeşme Yarımadası'na özgü tatların ve bunları yaratan uygarlıkların günümüze taşınması fikri ortaya çıktı” diye konuştu.

GASTRONOMİ ÖĞRENCİLERİNE BURS, MUTFAK KÜLTÜRÜNE DESTEK

'Yarımada Yolculuğunda Eskimeyen Lezzetler' kitabı, Çeşme Yarımadası’nın eşsiz coğrafyasından doğan yerel ürünlerin ilham veren hikayeleri ve bölgenin unutulmaya yüz tutmuş tariflerini içererek bölgenin gastronomi kültürünün sürdürülebilirliğine katkı sunuyor. Tariflerin izinde, bölgenin tarihsel dokusunu yansıtan ve gastronomi kültürünü geleceğe taşımayı amaçlayan bir çalışma olarak öne çıkan kitap, Çeşme Yarımadası’nın kültürel mirasını koruma ve gelecek nesillere aktarma sorumluluğuna vurgu yapıyor.

Kitabın satışından elde edilen gelirle İbrahim Çeçen Vakfı tarafından gastronomi öğrencilerine burs verilecek ve İzmir Ticaret Borsası Eğitim, Kültür ve Sosyal Entegrasyon Vakfı’nın (BORSAV) gastronomi kültürünün sürdürülmesine ilişkin gerçekleştirdiği sosyal sorumluluk çalışmaları desteklenecek.