Yarkadaş: Demirtaş, Kılıçdaroğlu'nun adaylığına uzak değil

Gazeteci Barış Yarkadaş, katıldığı televizyon programında, "Demirtaş, sürekli İmamoğlu’nu destekliyormuş gibi bir algı var fakat bu algının çok doğru olmadığını bugün gördüm" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Gazeteci Barış Yarkadaş, HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'a yakın isimlerle konuştuğunu ve Demirtaş’ın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığına uzak olmadığını söyledi.

TV100'de Erdoğan Aktaş'ın sunduğu Sağlı Sollu programına katılan Barış Yarkadaş, HDP'nin cumhurbaşkanlığı seçiminde alacağı tavırla ilgili konuştu.

 

'HDP ALTILI MASANIN ALACAĞI KARARI BEKLİYOR'

Yarkadaş, HDP'nin bu konudaki tutumunu netleştirmediğini ifade ederken, "HDP cumhurbaşkanlığı konusunda tutumunu belirlemek için Millet İttifakı’nın veya altılı masanın alacağı kararı bekliyor. Eğer Millet İttifakı veya altılı masa HDP’yi de tatmin edebilecek bir aday çıkarırsa HDP’nin de kendi seçmenine ‘tamam kardeşim biz bu kişiye oy verebiliriz’ diyebileceği bir profil çıkarırsa HDP cumhurbaşkanı adayı çıkartmayacak ama HDP kendi seçmenine oy verdirtemeyeceğini düşündüğü bir aday çıkarsa iki isim üzerinde konuşuyor. Bu isimleri öğrenemedim" diye belirtti.

Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk turda tek adayla kazanılması yönündeki görüşlerini hatırlatan Yarkadaş, "Selahattin Demirtaş’ın da bu konuda görüşlerinin kamuoyuna yansıdığı gibi olmadığını hissettim. Demirtaş’a yakın isimlerle de konuştum. Sanki Demirtaş, sürekli Ekrem İmamoğlu’nu destekliyormuş gibi bir algı var fakat bu algının çok doğru olmadığını bugün gördüm. Demirtaş’ın sayın Kılıçdaroğlu’nun adaylığına sanılan aksine sıcak olduğunu hissettim. Kılıçdaroğlu’na sanıldığı kadar uzak değil" dedi. (HABER MERKEZİ)