Yatırım uzmanı Ash'ten 'nas' yorumu: Türkiye'de tam şeriatla ekonomi imkânsız

Türkiye'ye dair yorumlarıyla tanınan yatırım uzmanı Timothy Ash, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın faiz konusunda "Naslar neyi gerektiriyorsa onu yapmaya devam edeceğim. Hüküm bu" sözlerini değerlendirdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Londra merkezli uluslararası yatırım kuruluşu Bluebay Portföy Yönetimi'nden yatırım uzmanı Timothy Ash, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın "Neymiş efendim faizleri düşürüyormuşuz. Benden başka bir şey beklemeyin. Bir Müslüman olarak naslar neyi gerektiriyorsa onu yapmaya devam edeceğim. Hüküm bu" sözlerini değerlendirdi.

Türkiye ekonomisine dair yorumlarıyla tanınan Ash, "Herhangi bir ekonomiyi, özellikle de Türkiye gibi küresel sermaye piyasalarına tamamen entegre olmuş bir ekonomiyi tam Şeriat prensipleriyle yönetmek zor/imkânsızdır. Suudi Arabistan bile makro ortamda tam olarak şeriatı işletmiyor - Suudi Arabistan bile uluslararası borç senetleri üzerinden faiz veriyor" dedi.

Erdoğan, İlim Yayma Ödülleri adlı etkinlikte dün gece yaptığı konuşmada, "Neymiş efendim faizleri düşürüyormuşuz. Benden başka bir şey beklemeyin. Bir Müslüman olarak naslar neyi gerektiriyorsa, onu yapmaya devam edeceğim. Hüküm bu" ifadelerini kullanmış, "Gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerin faiz oranlarıyla enflasyon 10 katı bulmuşken bizim yaptığımız faiz indirimleri bu tablonun gerekçesi olamaz. ABD'ye Avrupa'ya bakın. Hepsinde durum felaket" demişti. (DIŞ HABERLER)