Yatırımcılar rotasını Dubai ve Kıbrıs’a çeviriyor

Gayrimenkul ve emlak piyasasında yatırımcılar yönünü Kıbrıs ve Dubai'ye çevirdi. Remax Revizyon'dan Ramazan Sakallı, bu iki bölgeyi anlattı

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yatırımcılar için güvenli bir yatırım alanı olan gayrimenkul, son yıllarda dinamikleri sürekli değişen bir endüstriye dönüşürken yapılan araştırmalar, sektörün geleceği için olumlu bir tablo çiziyor.

Dubai ve Kıbrıs’ta gayrimenkul satışlarının avantaj barındırdığını belirten Remax Revizyon Broker’ı Ramazan Sakallı ise konuya dair, “Dubai ve Kıbrıs, globalde olduğu gibi Türk yatırımcılar için de cazip hale gelmeye başladı. Bunun temelinde ise birçok faktör yer alırken, bütüncül bir yaklaşım elde etmemiz için her iki bölgeyi de ayrı incelememiz gerekiyor” değerlendirmesinde bulunurken Dubai hakkında şunları söyledi:

 “Dubai, küresel dalgalanmalara direnciyle dünyanın farklı coğrafyalarındaki yatırımcılar için kilit bölge olmaya devam ediyor. Buradaki gayrimenkuller, lüks ve şık mimarisi, sürdürülebilir yapısıyla ilgi çekerken; bölgenin ticaret merkezi olması da Dubai’yi iş insanları için giderek önemli hale getiriyor. Canlı ekonomisi ve uluslararası sermaye piyasalarına uyumluluğuyla güvenli bir liman oluyor. Öte yandan, uzun süreli ikamet imkanı gibi hükümetin yatırımcıları teşvik edecek olanaklar sunması da bireysel yatırımlara yön veriyor. Son yayımlanan veriler de Dubai emlak piyasasındaki satış işlem sayısının 1 yılda %50 civarında artması, taleplerin sarsılmaz istikrarını ortaya koyuyor.”

'KIBRIS'IN GAYRİMENKUL HACMİ 116,30 MİLYAR DOLARA ULAŞACAK' 

Emlak piyasasıyla gelecek vaat eden bir bölge olan Kıbrıs’ta gayrimenkul hacminin bu yıl sonunda 116,30 milyar dolara ulaşması beklendiğini belirten Ramazan Sakallı, “Güneşli bir iklime sahip olan Kıbrıs, özellikle bireysel yatırımlar için kusursuz bir bölge olarak kabul edilirken birçok avantaj barındırıyor. Örneğin, nispeten düşük yaşam maliyetleri, girişimciliğe açık ekonomik ortamı, gayrimenkul fiyatlarındaki istikrar yatırımcıların ilgisini çekiyor. Çünkü, bu unsurlar yatırımcıların zarara uğramayacağını gösteriyor. Ayrıca Kıbrıs, dinamik iş ortamı, zorlu koşullar içermeyen vergi sistemiyle de iş insanları için elverişli bir yatırım alanı olarak öne çıkıyor. Biz de Remax Revizyon olarak, profesyonel 20 gayrimenkul danışmanımızla hem Dubai hem de Kıbrıs’ta yatırım yapmak isteyenlere aracılık ediyoruz” diye konuştu.

(HABER MERKEZİ)