Yazarımız Ahmet Tulgar son yolculuğuna uğurlandı

Gazeteci ve edebiyatçı Ahmet Tulgar, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından Ümraniye Kocatepe Mezarlığı'na defnedildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İki gün önce evinde geçirdiği kalp krizi nedeniyle hayatını kaybeden Gazete Duvar yazarı Ahmet Tulgar, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camii'nde düzenlenen cenaze töreniyle son yolcuğuna uğurlandı. Tulgar, bugün ikindi vaktinde kılınan cenaze namazının ardından Ümraniye Kocatepe Mezarlığı Ada 6, A Kısım 8’nci mezar yerine defnedildi.

Cenaze törenine CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, HDP Milletvekilleri Züleyha Gülüm, Hüda Kaya ve Ali Kenanoğlu, TİP Milletvekili Ahmet Şık, Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül, SOL Parti Başkanlar Kurulu Üyesi Alper Taş, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Evrensel Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fatih Polat, BirGün gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Aydın, gazeteciler İshak Karakaş, Hakkı Özdal, Bahadır Özgür, edebiyatçılar Yavuz Ekinci, Belma Fırat, Karin Karakaşlı, Yıldız Tar, İletişim Yayınları Genel Yayın Yönetmeni Kerem Ünüvar, Behçet Çelik, Burcu Aktaş, Pınar Öğünç, Kırmızı Kedi Yayınevi Yayın Koordinatörü Çağlayan Çevik ve şair Mehmet Said Aydın, Gazete Duvar Genel Yayın Yönetmeni Barış Avşar ve Gazete Duvar çalışanları, okurlar ve sevenleri katıldı.

'ZORBALIKLARA, HOYRATLIĞA KALBİ DAYANAMADI'

Şair Mehmet Said Aydın, “Ölüm haberini duyduğumdan beri elim Thomas Bernhard okumaya gidiyor. Hakkında yazılan güzel yazıları da okudum. İleride de okuyacağım. Tulgar çok önemli bir gazeteci olmasının yanı sıra, önemli edebiyatçılardan biriydi. Hepimizin başı sağ olsun” ifadelerini kullandı.

Alper Taş ise şunları söyledi: “Çok derin bir insandı. Üretken bir insandı. Yaratıcı bir insandı. Dost, cana yakın ve iyi bir yoldaştı. Beni motive eden, katkı sunan bir arkadaştı. Bu zorbalıklara, hoyratlığa kalbi dayanamadı. Çünkü çok hassas bir yüreği vardı.”