YAZARLAR

Aydın Boysan hoşçakal

Rakının kendisini çok fazla içmek değil, masasını, muhabbetini seven bir kişi olduğunu her zaman söylemiştir. O yüzden aslında sanıldığı gibi ağır içici değil, kararında içen bir büyüğümüz olarak kendisini hatırlayacağız.

Bu hafta sizlere güzel bir yeni yıl yazısı yazayım istiyordum ancak dün Aydın Boysan’ın vefat haberi üzerine bu şansım kalmadı.

97 yıllık ömründe İstanbul’un değişimini birinci gözden izlemiş, rakı keyfi konusunda da otorite haline gelebilmiş büyük bir üstat.

Benim en çok sevdiğim tarafı, ömrünün son yıllarını keyifle özdeşleşmiş bir kişilik olarak geçirmiş olmasıdır. Özellikle "rakının ilk yudumunda nefes çekip ciğerler de sebeplenmelidir" dediği anı izleyip sevmemiş kimse olduğunu sanmıyorum.

Rakının kendisini çok fazla içmek değil, masasını, muhabbetini seven bir kişi olduğunu da her zaman söylemiştir. O yüzden aslında sanıldığı gibi ağır içici değil, kararında içen bir büyüğümüz olarak kendisini hatırlayacağız.

Benim şansım olmadı ancak kendisiyle tanışmış şanslı arkadaşlarımdan da kendisini dinleme imkanım olmuştu. Tanımak isteyip imkan bulamadığımız tatlı amcamız olarak kendisini hatırlayacağım.

Işıklarla ol Aydın Boysan, bu haftasonu kadehlerimizi sana kaldırıyoruz.


Evren Aybars Kimdir?

1978'de Ankara'da doğdu. Ankara Özel Tevfik Fikret Lisesi ve ODTÜ Makina Mühendisliği'nde okuduktan sonra iş hayatına atıldı. Çalışırken aynı zamanda çocukluk yıllarından beri merakı olan yemek yapma konusunda da kendini geliştirmeye başladı. Bir blog sayfası ile başlayan yemek tarifleri macerası, 2014'te Özge'yle evlendikten sonra evinde çekimlerini yaptığı 10 Numara Mutfak adlı Youtube kanalı ve Radikal gazetesinde gastronomi yazıları ile devam etti. 2015 yılında Uğur Deniz'in babası oldu. 2016 yılından bu yana da Gazete Duvar da gastronomi yazılarına ve bir yandan da makina mühendisi olarak kariyerine devam etmektedir.