YAZARLAR

Şaşırtmıyorlar

Acaba Hasan Şaş, PFDK'dan ceza alıp almamasını beklemeden kendine ne ceza verdi? Avrupa'nın beş büyük liginde forma bulan milli takımın parçası olan Türk oyuncular, Süper Lig'de forma bulsa daha mı iyi olacaktı?

Başakşehir'i saha dışı tartışmalarla geçen maçta 2-1 yenerek 33'üncü haftada şampiyonluğunu ilan eden Galatasaray, Süper Lig'de şampiyonluk kupasını kaldırdı. Lig bitti, milli maçlar başladı, 33'üncü haftadaki maçın yankısı devam ediyor.

Galatasaray, bu sezon 2 Kasım 2018'de oynanan Fenerbahçe derbisinde de maç sonu yaşanan kavgalardan dolayı bir araba ceza almıştı. Fatih Terim yedi maç, Hasan Şaş da sekiz maç ile cezalandırılmıştı. Ve tabii ki birçok oyuncusu da cezalardan nasibini almıştı.

YARARI ZARARINDAN ÇOKMUŞ

Cezalar resmi olarak açıklanmadan önceki gece oynanan Schalke 04 maçının sonrasında yapılan basın toplantısında, Fatih Terim, şu sözleriyle yardımcısına sahip çıkmıştı. “Hasan Şaş'ın konusuna gelelim. Kesinlikle davranışını onaylamıyorum. Yalnız Hasan kimsenin kendisine ceza vermesini beklemeden kendini cezalandıran bir karaktere sahip. Yaptığının yakışmadığını, zarar verdiğini de biliyor. Ancak Galatasaray'a verdiği yarar, zarardan daha fazladır. Eğer onla ilgili bir konu varsa da ona da biz karar veririz. Yararının daha fazla olduğunu da ısrarla belirtmeliyim.” (Futbol Arena – 7 Kasım 2018 )

Ali Sami Yen'de oynanan maçta, Başakşehir'in attığı golün ardından saha kenarında yaşanan gerginlik sonrası tribünlere gönderilen Hasan Şaş'ın aldığı bir başka ceza daha, fırından taze çıktı. PFDK, Galatasaray Antrenörü Hasan Şaş'a sekiz maç men ve 31 bin 200 TL para cezası verdi. Cezanın ana sebeplerinden biri ise Hasan Şaş'ın rakip yedek kulübesindekilerle tartışmasından ziyade, tribüne çıktığında yaptıklarıydı. Görüntülerde bir görevliyi tribünlere doğru ittiği görülüyor Şaş'ın sahadaki kulübelere vurduğu an ve tribünden kendisini çekeni parmakla tenkidi de cabası.

ONLAR ADANALI! ONLAR YAPAR!

Yedi aylık süreçte sekizer maç ceza alan Hasan Şaş'ın kendini nasıl cezalandıracağını merak ediyorum. Çünkü Fatih Terim'in Hasan Şaş hakkında yaptığı açıklamaya göre Hasan Hoca bir başka kurumun kendisini cezalandırmasına kalmadan kendisine ceza verebilen bir insanmış. Kendisine öyle sert bir ceza vermiş olmalı ki Hasan Şaş, cezasını fazlasıyla çektiğini düşünerek aynı sezon içinde bir kez daha aynı taşkınlıkları saha kenarında yapma hakkını kendinde görebiliyor. Ne olacak ki canım, o kendisine yine bir ceza keser ve seneye yine bir sekiz maçlık ceza alır. He bir de, Fatih Terim'in dediğine göre Hasan Şaş'ın takıma olan yararı, zararından daha fazlaymış. Yapılan şiddeti çok şahane bir biçimde onaylama cümlesi bu. Yaramaz ama zeki, katkısı büyük. İşini iyi yapıyor, yaramazlık yapabilir o yüzden. Bir de onlar Adanalı! Adanalının sıcaktan tepesi atarsa güneşe kurşun sıkar. Onlara her şey mübah!

SÜPER LİG'DE FORMA BULAMAYANLAR!

Önümüzde Türkiye Futbol Federasyonu seçimleri var. Ya da atanmışı demokratik seçimle göreve getiriyoruz şenlikleri. Nihat Özdemir, en güçlü aday olarak görülüyor. Bülent Gürkut, Durmuş Ali İlik, Veli Olgaç ve Ayhan Sağaltıcı da adaylar arasında. Medyanın en çok sevdiği, yabancı oyuncu kontenjanı konusunu gündeme getirdi Özdemir ve manşetlerin ana konusu oldu. 14 çok fazlaymış, kademeli olarak indirilebilirmiş, takımlarda Türk oyuncular yeterli süre alamıyormuş, milli takıma zararlıymış gibi bahaneler bir kenara bırakılıp, Süper Lig'de forma bulamayan Türk oyuncuların, İtalya Ligi, İngiltere Premier Ligi, İspanya La Liga, Fransa Ligue 1, Bundesliga'da forma buldukları göz önüne alınırsa bu konuda doğru sonuca ulaşılabilir. Tabii buna niyetleri varsa...


Volkan Ağır Kimdir?

1987 İstanbul doğumlu. 2006 yılından bu yana blog yazıyor. 2008 yılında Cumhuriyet gazetesi Spor Servisi'nde muhabirliğe başladı. O günden bu yana yoğunlukla spor muhabirliği yapıyor. Serbest muhabir olarak 2014 yılında Dünya Kupası'nı Brezilya'da, 2015 yılında Copa America'yı Şili'de takip etti. 2011 yılından bu yana Açık Radyo'da her pazartesi günü 19.30'da Efektifpas isimli spor programını sunuyor. Gazete Duvar'da haftalık, zaman zaman da çeşitli yayınlara özel konularda haberler hazırlıyor. Zaman zaman da kendisine dokunan sosyal ve toplumsal olaylar hakkında da yazıları ve haberleri çeşitli medyalarda yayınlanıyor. 2016 Ekim ayından bu yana Almanya'da Köln'de yaşıyor.