Yemeksepeti işçileri eylemde: Haklarımızı verin

Yemeksepeti genel müdürlüğü önünde eylem yapan işçiler, 5 bin 500 lira net ücret taleplerini bir kez daha haykırdılar. Nakliyat-İş dayanışma amacıyla boykota yüzde 70 katılım olduğunu duyurdu.

Google Haberlere Abone ol

İSTANBUL - Düşük ücret zammı teklifine ve esnaf kurye modeli dayatmasına karşı günlerdir iş bırakma eylemi yapan Yemeksepeti kuryeleri, 10 gündür alanlarda toplanarak, seslerini kamuoyuna duyurmaya çalışıyor. Kuryerler bugün de şirketin İstanbul Levent'teki genel müdürlük binası önünde eylem yaptı.

İŞÇİLER: HUKUKSUZ TUTANAKLARI YIRTIYORUZ

Genel müdürlük önünde sloganlar atarak Yemekspeti yönetimine çağrı yapan işçiler, mücadeleye devam edeceklerini vurguladı ve "Hukuksuz tutulan tutanakları yırtıyoruz" diye haykırdı ve tutanakları yırttı.

Bugünkü eyleme DİSK’e bağlı Nakliyat-İş Sendikası'nın yanı sıra CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ve İstanbul Milletvekili Ali Şeker ile sanatçı Haluk Levent de katıldı. Taleplerini ileten işçiler davul zurna eşliğinde halay çekip alana gelenleri karşıladı.

HALUK LEVENT: NEREDE GREV VARSA BAKLAVA GÖTÜRÜRÜM

Sanatçı Haluk Levent, bir tepsi baklavayla eylemdeki kuryelere dayanışma ziyaretinde bulundu. "Biliyorsunuz 7 yıldır nerede bir grev varsa oraya gider baklava götürürüm. Size de baklava getirdim" diyen Haluk Levent, işçilerin taleplerinin yerine getirilmesi çağrısında bulundu.

KÜÇÜKOSMANOĞLU: SİPARİŞLER YÜZDE 70 DÜŞTÜ

Nakliyat-İş Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu yaptığı açıklamada, "Kamuoyunun duyarlılığı ve halkın tüketimden gelen örgütlü gücünü göstermesiyle Yemeksepeti’nde tüm siparişler yüzde 70 oranında düşmüştür. Yemeksepeti direnişçilerine destek veren tüm sanatçılarımıza, yazar ve aydınlarımıza teşekkür ederiz" dedi.

AĞBABA: ENGELLERİ KALDIRIN

Milletvekili Veli Ağbaba ise yetkililere seslenerek, "Bu sektörde sendikalaşmanın önündeki engel kaldırılmalı. Yemeksepeti yönetimi işçilerin haklarını vermeli ve masaya oturmalı" dedi.

 

ŞİRKET GÖRÜŞMEYİ REDDETTİ

Yapılan açıklamaların ardından 3 temsilci, yönetimle görüşmek üzere genel müdürlük binasına gitti. Ancak "Üst düzey yönetici yok" denilerek, görüşme talebi reddedildi.

5 BİN 500 LİRA NET MAAŞ TALEBİ

Yemeksepeti işçileri 5 bin 500 lira net ücret ile güvencesiz, sigortasız çalışma demek olan esnaf kurye modelinin kaldırılmasını talep ediyor. Sendikalar, dayanışma amacıyla Yemeksepeti'ni boykot çağrısı da yapıyor.

 

Etiketler kurye eylem yemeksepeti