Yemeksepeti'nin kurucusu Nevzat Aydın CEO'luğu bıraktı

Nakliyat-İş'in sendikalaşma faaliyetlerini engellemesiyle gündeme gelen Yemeksepeti'nin kurucusu Nevzat Aydın görevi bıraktı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye Devrimci Kara, Hava ve Demiryolu İşçileri Sendikası’na (Nakliyat-İş) üye olmaları gerekçe gösterilerek, Yemeksepeti firmasındaki işlerine son verilen işçilerle gündeme gelen Yemeksepeti’nin kurucusu Nevzat Aydın CEO’luk görevini bıraktığını açıkladı. 

Aydın, sosyal medya hesabı Twitter’dan, “Evet, bir devrin sonuna geldik. Jeff Bezos 25 yıl dayandı bense 21 yılı ancak görebildim.  Yemeksepeti’ndeki CEO’luk görevimi artık genç ve farklı bir bakış açısına bırakmanın zamanı geldi” diye yazdı. Aydın, 2011 yılından bu yana Yemeksepeti'nde görev yapan Mert Baki'nin Yemeksepeti CEO'luğuna atandığını duyurdu.

YEMEKSEPETİ'NDE SENDİKALAŞMA FAALİYETİ ENGELLENMİŞTİ

DİSK’e bağlı Türkiye Devrimci Kara, Hava ve Demiryolu Taşımacılığı İşçileri Sendikası (Nakliyat-İş), Yemeksepeti ve bu şirkete bağlı Banabi bünyesinde örgütlenmeye başlamış ve engellemeyle karşılaşmıştı. Sendikanın toplu iş sözleşmesi için yeterli çoğunluğa ulaşarak yetki başvurusu yapmaya hazırlandığı süreçte Yemek Sepeti, Nakliyat İş’li üyelerin ağırlıkta olduğu bazı işyerlerinde, 15 No’lu ‘Taşımacılık İş Kolunu’ 10 No’lu ‘Ticaret, Eğitim, Büro İş Koluna’ çevirmişti. 

Bu yaşananlar kamuoyunda geniş yankı bulmuş ve Yemeksepeti boykot edilmişti. (HABER MERKEZİ)