Yemen'de akaryakıt istasyonunda patlama: 5 ölü

Yemen'deki Aden kentinde bulunan bir akaryakıt istasyonunda patlama meydana geldi. Olayda beş kişi yaşamını yitirdi, 10 kişi yaralandı.

Fotoğraf: AA
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yemen'in güneyindeki Aden kentinde bir akaryakıt istasyonunda meydana gelen patlamada, beş kişi hayatını kaybetti, 10 kişi yaralandı. Sağlık kaynaklardan alınan bilgiye göre, patlama, El-Mansura ilçesine bağlı Et-Tıs'in Caddesi'ndeki istasyonda meydana geldi.

Bölgede yaşayanlar, AA muhabirine yaptıkları açıklamada, Mansura Mahallesi 90'ıncı Cadde'de bulunan istasyondaki patlamanın kentin birçok yerinden duyulduğunu belirtti. Patlamanın iki apartmanın ortasında bulunan istasyonda yaşanması nedeniyle ölü ve yaralı sayısının artabileceğinden endişe ediliyor. Bölgede yaşayanlar, patlamanın gaz lokomotiflerinden birinin istasyonda yükünü boşalttığı sırada yaşandığını ifade etti.

Yemen resmi ajansı SABA'nın haberine göre de Yemen Başbakanı Ahmed Avad bin Mübarek, patlamayla ilgili 'acil soruşturma' açılması ve benzer olayların yaşanmaması için acil durum planları ve önleyici tedbirlerin uygulamaya konulması talimatını verdi.

(ANADOLU AJANSI)