Husiler İsrail’i ‘Filistin’ füzesiyle vurdu

Husiler İsrail'in iki kentini Filistin-2 ve Zulfikar füzeleriyle vurduğunu duyurdu. Havada imha edildiği belirtilen füzelerden birinin şarapnel parçaları Beit Shemesh kentinde yangına neden oldu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İsrail’in Gazze ve Lübnan’a yönelik saldırıları devam ederken, Yemen’deki İran destekli Husiler, İsrail’e balistik füze fırlattı. İsrail ordusu, Yemen’den İsrail’e fırlatılan balistik füzenin havada imha edildiğini duyurdu.

İHA'nın aktardığına göre imha edilen balistik füzenin şarapnel parçası İsrail'in Beit Shemesh kentinde yangına neden oldu. Siren seslerinin yükseldiği kentte İsrailliler yere yatarak kendilerini korumaya çalıştı.

HUSİLER: İKİ İSRAİL ASKERİ HEDEFİNİ VURDUK

Bu arada Husiler, İsrail'in güneyindeki Eylat ve orta kesimlerdeki Yafa kentini iki balistik füze ve birçok İHA'yla hedef aldığını duyurdu.

AA'nın haberine göre Husilerin Sözcüsü Yahya Seri, kendilerine bağlı silahlı kuvvetlerin işgal altındaki Yafa kentinde iki İsrail askeri hedefini, Filistin- 2 ve Zulfikar füzeleriyle vurduğunu ve "operasyonun başarıyla sonuçlandığını" ifade etti.

(HABER MERKEZİ)