Yeneroğlu, 5 bakana yurt dışında yaşayanlara verilen vaatleri sordu

DEVA Partisi İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, 5 bakana “AK Parti 2023 seçim beyannamesinde yurt dışında yaşayan vatandaşlarımıza verilen vaatler ne zaman yerine getirilecek?” diye sordu.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - DEVA Partisi İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, AK Parti’nin 2023 seçim beyannamesinde yurt dışında yaşayanlara verdiği vaatlerin durumu hakkında 5 ayrı Bakana soru önergesi verdi.

Seçim döneminde verilen vaatlerin neden yerine getirilmediğini ve çalışmaların mevcut durumunu soran Yeneroğlu, konu hakkında geçmişte verdiği önergeleri yanıtlamayan Bakanlara anayasal sorumluluklarını hatırlattı.

Yeneroğlu verdiği soru önergelerinde, AK Parti’nin 2023 seçim beyannamesinde yer verilen yurt dışı borçlanmayla emekli olanlara tam zamanlı çalışma hakkı tanınması, Türkiye’ye getirilen araçların yurt dışında en az 185 gün kalma şartının 30 güne düşürülmesi gibi sözü verilen vaatlerin ne zaman yerine getirileceğini sordu.

Yeneroğlu, verdiği beş soru önergesinde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’a yurt dışında yaşayan vatandaşlara verilen sözleri hatırlattı.

Yeneroğlu, ilgili bakanlara; aile ateşeliklerinin sayısının artırılması, yurt dışında yaşayan vatandaşlara yönelik farklı illerde yeni TOKİ projelerinin başlatılması, dış temsilciliklerin sayısının artırılması, gezici konsolosluk hizmetlerinin yaygınlaştırılması, konsolosluk işlemleri için çevrimiçi ön başvuru imkânı getirilmesi ile öğretmen ve din görevlisi açığının giderilmesi gibi vaatlerin akıbetini sordu.