Yengesini baltayla öldüren sanığa indirimli ceza onandı

Kayseri'de 73 yaşındaki Emine Topçu'yu baltayla öldüren 76 yaşındaki Ali Rıza Topçu'ya tahrik indirimi yapılarak verilen 24 yıl hapis cezası onandı.

Fotoğraf: DHA
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kayseri'de 14 Kasım 2022'de Ali Rıza Topçu, ağabeyi Abdulmuttalip Topçu ile eşi Emine Topçu'nun yaşadığı iki katlı villaya gitti. Ali Rıza Topçu ile yengesi Emine Topçu, bilinmeyen nedenle tartıştı. Ali Rıza Topçu, eline geçirdiği baltayla yengesinin başına vurup öldürdü. Olayı gören ağabeyi Abdulmuttalip Topçu da bu sırada rahatsızlanıp hayatını kaybetti.

Tutuklanan ve hakkında müebbet hapis istemiyle dava açılan Ali Rıza Topçu, mahkemedeki savunmasında, Emine Topçu'nun hasta olan ağabeyi Abdulmuttalip hakkında kötü söz söylediğini, ileri sürerek "Ağabeyim ölmek üzereydi. Başında Kur'an okuyordum. Yengem, ağabeyim için 'Bırak gebersin' dedi. Terbiyesiz kelimeler kullandı. Küfür etti. Tartıştık. Eline bıçak aldı. Bu yüzden korktum. Ben de kendimi savunmak amacıyla elime nacak aldım" ifadelerini kullandı. 

Davanın geçen yıl 27 Temmuz'da görülen karar duruşmasında, mahkeme heyeti, sanık Ali Rıza Topçu'yu, 'Kadını kasten öldürme' suçundan önce ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme sanığın cezasını, eylemi, yengesinin elinde bıçağı görmesi ve kendisine hakaret etmesi sonucu işlediği gerekçesiyle 'tahrik' indirimi uygulayıp 24 yıla düşürdü ve tutukluluk halinin devamına hükmetti. 

AİLE BAKANLIĞI İTİRAZ ETTİ

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatları karara itiraz ederek, dosyayı Kayseri Bölge Adliye Mahkemesi'ne taşıdı. DHA'nın haberine göre dosyanın gittiği 1'inci Ceza Dairesi, yerel mahkemenin verdiği kararı yerinde bularak oybirliğiyle cezayı onadı. Öte yandan, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatları kararı temyiz edip, Yargıtay'a taşıdı ve cezanın üst sınırdan verilmesini istedi. 

(HABER MERKEZİ)