Yeni bakanların alkış karnesi: En az alkış Yanık’a

Meclis’ten kabineye taşınan Mehmet Muş 4 parti tarafından alkışlanırken, Vedat Bilgin’e 2 partiden alkış geldi. Bahçeli hakkındaki mesajları gündem olan Derya Yanık’ı ise sadece AK Parti alkışladı.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Cumhurbaşkanlığı kabinesine yeni atanan bakanlar Meclis Genel Kurulu’nda yemin ederek görevlerine resmen başlamış oldu.

Genel Kurul tutanaklarına göre Meclis’te ilk yemin eden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık sadece AK Partili milletvekilleri tarafından alkışlandı. Yanık, bakanlığa atanmasının ardından sosyal medya hesaplarındaki paylaşımlarıyla gündem olmuş, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli hakkında attığı “Bahçeli çapsızdır ama hain değildir” sözleri çok sayıda mesaja konu olmuştu.

Bakan Yanık’ın ardından yeni Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin yemin etti. 2010 yılına kadar MHP yönetiminde görev alan Vedat Bilgin 26. Dönem AK Parti Milletvekili olmuştu. Yanık yemin ettikten sonra AK Parti ve MHP milletvekilleri tarafından alkışlandı.

Uzun yıllardır Meclis’te AK Parti Grup Başkanvekili görevini üstlenen yeni Ticaret Bakanı Mehmet Muş ise yemin sonrası Meclis’te en çok alkış alan bakan oldu. Muş’u AK Parti ve MHP Milletvekillerinin yanı sıra CHP ve İYİ Parti sıralarından milletvekilleri de alkışladı.

TUTANAKLARA BÖYLE YANSIDI

BAŞKAN - Sayın milletvekilleri, Anayasa'nın 106'ncı maddesi gereğince bakanların Anayasa'nın 81'inci maddesinde yazılı şekilde Türkiye Büyük Millet Meclisi önünde ant içmesi gerekmektedir.

Sayın Bakanları Genel Kurul salonuna davet ediyorum. (AK PARTİ, MHP ve İYİ PARTİ sıralarından alkışlar)
Şimdi, Sayın Bakanları ant içmek için sırasıyla kürsüye davet edeceğim.

İlk olarak Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Sayın Derya Yanık. Buyurun Sayın Yanık.
(Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık ant içti) (AK PARTİ sıralarından alkışlar)

BAŞKAN - Teşekkür ederim. Evet, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sayın Vedat Bilgin. Buyurun Sayın Bilgin.

(Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ant içti) (AK PARTİ ve MHP sıralarından alkışlar)

BAŞKAN - Ticaret Bakanı Sayın Mehmet Muş. Buyurun Sayın Muş.
(Ticaret Bakanı Mehmet Muş ant içti)
(AK PARTİ, CHP, MHP ve İYİ PARTİ sıralarından alkışlar.)
(DUVAR)