YENİ ÇIKAN KİTAPLAR

Ölümü Küçümseme Tusculanae Disputationes, beş kitabın birleşmesinden oluşur. Ölümü Küçümseme, Cicero'yu derinden sarsan kızı Tulla'nın ölümü üzerine kaleme aldığı felsefi bir denemedir ve ilk kitaptır. Başta Akademiacılar, Epikurosçular ve Stoacılar olmak üzere, ölüm karşısında ve ruhun ölümsüzlüğü gibi konularda çeşitli felsefe okullarının görüşlerini değerlendirir. CICERO / DOĞU BATI YAYINLARI / 96 Sf.
2000'ler Şiiri Antolojisi 2000'li yıllarda dergi ve kitaplarla verimini ortaya koyan şairlerin şiirini farklı estetik algılarla seçerek değerlendirme, inceleme ve soruşturmalarla derli toplu bir biçimde sunmayı amaçlayan bu antoloji, "2000'ler Şiiri"nin doğru irdelenmesini, anlaşılmasını, farklı dillerde okuyucu ile buluşmasını da sağlayacaktır. CENK GÜNDOĞDU / KIRMIZI KEDİ YAYINLARI / 434 Sf.
Cemaatler İnsanlar niçin bir cemaatin parçası olmak ister? Zygmunt Bauman bu soruya “hiçbir zaman tam olarak elde edemeyecekleri güvenceye ulaşabilmek için” yanıtını veriyor. Yazara göre cemaat şiddetli yağmurda altına sığındığımız bir saçağa, dondurucu soğukta içinden çıkmak istemediğimiz şömineli bir odaya benzer. ZYGMUNT BAUMAN / SAY YAYINLARI / 168 Sf.
Medyayı Kurtarmak Kitle iletişim araçları ve bilişim sektöründeki baş döndüren gelişmeler, internet kullanımındaki hızlı artış ve yaygınlaşmayla hepimizin hayatını etkileyen dijital devrim çağında medya kuruluşları tarihsel açıdan zor bir dönemeçten geçiyor. Julia Cagé reklam gelirlerinin uzunca bir süredir düşüşte olduğu bu sektörde tekelleşmenin önüne geçebilecek kurtarıcı bir model öneriyor. JULIA CAGE / İŞ KÜLTÜR YAYINLARI / 128 Sf.
Yansımanın Diyalektiği Çalışmalarını diyalektik tarihi ve sistematiği, güzel sanatların felsefi teorisi ve plastik sanatlarda estetik üzerinde yoğunlaştıran Hans Heinz Holz'un Yansımanın Diyalektiği raflardaki yerini aldı. HANS HEINZ HOLZ / EVRENSEL BASIM YAYIN /104 Sf.
Gökyüzü Mavi Siyah John Berger'ın az bilinen yönü, edebiyata şiirle başlamış olması... Yaşamı boyunca bu tutkuya sadık kalmış olan yazarın Gökyüzü Mavi Siyah başlığı altında bir araya getirilen şiirleri, aynı zamanda Berger anlatısındaki şiirsel mucizenin kaynaklarını da açıklığa kavuşturuyor. JOHN BERGER / AYRINTI YAYINLARI / 208 Sf.
Hazan Vakti Küçüksarp, romanında okurları İzmir'in işgal yıllarına götürüyor. Kendini savaşın dışında, Kordon'un ışıltılı dekoru içinde tutmaya çalışan son dönem Osmanlı burjuvazisinin önce işgal, sonra kurtuluş ve şehri saran büyük yangınla birlikte değişen hayatını yasak bir aşkın ekseninde sürükleyici ve masalsı bir dille anlatıyor. MERVE KÜÇÜKSARP / EPSİLON YAYINLARI /320 Sf.
Pablo Escobar Benim Babam Juan Pablo Escobar kitabı için şunları söylüyor: "Bu kitap kimseyi suçlamıyor. Bu kitap mutlak bir gerçek de değildir. Bu, babamın hayatına yakınlaşabilmek için bir araştırma, bir girişimdir. Bu, kişişel, özel bir incelemedir. Tüm erdemlerinin yanısıra tüm hatalarıyla bir adamın yeniden keşfidir." JUAN PABLO ESCOBAR / NEMESİS KİTAP /400 Sf.
Dağ Yolunda Karanlık Birikiyor Hüseyin Kıran, uzak zamanlarda ve uzak ülkelerin birinde bir ceza memurunun Efendiler'ince elçi olarak yetkilendirilerek bilmediği yollara, bilmediği dünyalara düşmesini anlatıyor Dağ Yolunda Karanlık Birikiyor'da. HÜSEYİN KIRAN / SEL YAYINLARI / 96 Sf.
İbn Sina Aklın Ustası İbn Sina’nın 1000. doğum yıldönümü dolayısıyla Demokratik Almanya Cumhuriyeti’nde yayımlanan bu kitap, Russell’ın sözleriyle örneklenen yaygın kanaatin aksine, İslam felsefesinde akıl ve usa alan açmaya çalışan o değerli rasyonalist damarı, karşıtlarıyla birlikte yakından irdelemeye davet eden bir yaklaşım sergiliyor. I. SERGEJEW, K. WINTER, ERNST BLOCH / EVRENSEL BASIM YAYIN / 104 Sf.
Eski İstanbul'dan Notlar Eski İstanbul’dan Notlar’da şehrin tarih içerisindeki genel durumunu ele alan Semavi Eyice, temelde İstanbul’un kaybolan eserlerinin peşine düşüyor. Eski fotoğraflardan yansıyan, artık ve olmayan İstanbul’a dair iç burkan bir tablo ortaya koyuyor. SEMAVİ EYİCE / KÜRE YAYINLARI / 208 Sf.
Son Dönem Türk Sinemasında Gerçekçilik Kitap sanatta gerçekçilik ve dünya sinemasında gerçekçi akımları incelerken bir yandan da Nuri Bilge Ceylan, Derviş Zaim, Seren Yüce, Semih Kaplanoğlu, Uğur Yücel ve Zeki Demirkubuz gibi yönetmenlerin gerçekçi filmlerine odaklanarak okuyucularına yeni bir ufuk açmayı hedefliyor. FIRAT SAYICI / LİTERATÜRK ACADEMIA YAYINALRI / 188 Sf.
Yoksulluğu Bölüşmek Yoksulluğu Bölüşmek'te İstanbul’un tarihî Süleymaniye Bölgesi’nin ucuz ve bakımsız bekâr odalarında barınan, hanelerinin geçimi için çocuk yaşlarda enformel emek piyasalarına dâhil olan Anadolu’nun farklı yerlerinden göçen insanların öyküsü anlatılıyor. BÜLENT ŞEN, ALİM ARLI, ALİCAN ŞEN / KÜRE YAYINLARI
Belki Yarın Jale Sancak’ın yeni öykü kitabı Belki Yarın, toplam 11 öyküden oluşuyor ve sıradan sanılan sıra dışı hayatları insanın içini titreten bir gerçeklikle aktarıyor. JALE SANCAK / HEP KİTAP YAYINLARI
Asar-ı Atika Eski eserlerin sahibi kimdir? Günümüzde uluslararası anlaşmazlıklarda canlı bir yer tutan bu alışılmış sorudan yola çıkan Asar-ı Atika, eski eserler üzerinden geçmişi sahiplenme olgusunu siyasi ve kültürel boyutlarıyla ele alıyor. ZEYNEP ÇELİK / KOÇ ÜNİVERSİTESİ YAYINLARI / 265 Sf.
Kayıp Edkins kitabında, İkinci Dünya Savaşı, 11 Eylül saldırısı ve 2005’te Londra yaşanan bombalı saldırıların ardından yaşanan kayıpları; görev esnasında kaybolan askerleri, Arjantin’de yaşanan siyasi kayıpları ve kendi iradesiyle ortadan kaybolan insanları anlatıyor.  JENNY EDKINS / İLETİŞİM YAYINLARI / 384 Sf.
Akıntıya Karşı Burçin Gerçek, Ermenileri 1915’te çıktıkları ölüm yolculuğundan kurtarmaya çalışan insanların hikâyelerini anlattığı bu kitabında, Ermenilere yapılmak istenenlere karşı çıkan insanların karşı çıkma sebeplerini de gözler önüne seriyor. BURÇİN GERÇEK / İLETİŞİM YAYINLARI /272 Sf.
Halime Kaptan Rıfat Ilgaz’ın unutulmaz eseri Halime Kaptan, yeni kapak tasarımı ve gözden geçirilmiş yeni baskısıyla Çınar Yayınları’nca yeniden yayımlandı. Usta yazar, tarihte örneğine az rastlanan bir kahramanın hikâyesini anlatıyor Halime Kaptan’da.  RIFAT ILGAZ / ÇINAR YAYINLARI 
Finnegan Uyanması James Joyce, Ulysses'i yazdıktan sonra on yedi yılı aşan bir uğraş sonucu Finnegan Uyanması'nı edebiyat dünyasına sunduğunda büyük tartışmalara yol açtı. İngilizce yazılmış en zor eserlerden biri kabul edilen bu eser, ilk parçası yayınlandığından bu yana akademisyenlerin ve eleştirmenlerin çalışmalarına konu olmaya devam ediyor.  JAMES JOYCE / SEL YAYINLARI
Caz Felsefesi Cazla klasik müzik arasındaki kimi belirgin farkları çıkış noktası olarak gören Feige, bu hattı izleyerek, müzisyen ve gelenek, eser ve doğaçlama arasındaki dinamik ilişkiyi sorguluyor. Klasik müzik içinde tamamen kapalı halde kodlanmış bir müzikal uygulamayı cazın belirginleştirdiğini, açık ve anlaşılır kıldığını ileri sürüyor. DANIEL MARTIN FEIGE / DOST KİTABEVİ  /124 Sf. 
Doğa ve Öznellik - Câhız’ın Ahlâk Düşüncesi Câhız’ın ahlâk düşüncesini ele alan ilk eserlerden olan bu çalışmada klasik metinler güncel bir yoruma tabi tutulmakta olup fizik, insanın doğası, zihinsel durumlar ve bilgi gibi birçok konunun ahlâkla ilişkisi kurulmaktadır. YUNUS CENGİZ / KLASİK YAYINLARI / 298 Sf.
Uluslararası İlişkilere Giriş Uluslararası ilişkiler disiplininin Türkiye’deki yarım yüzyıllık tarihini göz önünde bulunduran kitap, gerek teori ve gerek kavramsal düzeyde bu disipline Türkiye’den yapılan katkıları da ele alarak benzerlerinden ayrılıyor. Eserde ellinin üzerinde uluslararası ilişkiler öğretim üyesinin çalışması yer alıyor. ŞABAN KARDAŞ, ALİ BALCI / KÜRE YAYINLARI / 752 Sf.
Hatırla Barbara Yağmur Yağıyordu Sunay Akın, Hatırla Barbara Yağmur Yağıyordu için "Bir yazarın, eserlerini yazdığı odanın perdesini aralıyor bizlere...Onur Caymaz'ın, reçeteyi hazırlayan o eczacı gibi, bir şiire ya da öyküye ulaşırken sahip olduğu bilgi birikimine tanık olacak ve o yağmurun altında ıslanacaksınız" diyor. ONUR CAYMAZ / KIRMIZI KEDİ YAYINLARI /296 Sf.
Aşk Olsun Fulsen Türker ikinci romanı Aşk Olsun'da, gitmek isteyenler, kalmak için diretenler, gitmeyi başarmışken geri dönmenin yolunu arayanların oturduğu kalabalık bir şölen sofrasında göçü ve tersine göçü iç içe anlatıyor. FULSEN TÜRKER / OKUYAN US YAYINLARI / 293 Sf.