YENİ ÇIKAN KİTAPLAR

Fıtrat: İş Kazası Değil, Cinayet Gazeteci İsmail Saymaz, yeni kitabında Türkiye’de son 30 yıldır giderek artan işçi ölümlerini konu alırken cinayetlere dönüp bir kez daha bakıyor, cinayetlerin izini sürüyor. İSMAİL SAYMAZ / İLETİŞİM YAYINLARI / 253 Sf.
Gündelik Hayat Eleştirileri Sürrealistlerden Henri Lefebvre'e, oradan Sitüasyonist Enternasyonal ve Michel de Certeau'ya kadar gündelik hayatın Fransız teorisyenleri; Agnes Heller'in rasyonalite, etik ve gündelik hayat arasında kurduğu ezber bozucu ilişki; Mikhaïl Bakhtin'in "karnaval"ı ve "aleladelik" tahayyülü; Dorothy E. Smith'in feminist perspektifinden gündelik hayat… MICHAEL GARDINER /  HERETİK YAYINLARI / 312 Sf.
Fransız Üçlemesi Karl Marx’ın Fransa’daki sınıf mücadelelerini konu aldığı Fransız Üçlemesi, Erkin Özalp’ın Almancadan yaptığı özenli çeviriyle yayınlanıyor. Üçleme’nin tek kitap hâlinde ciltli basımının yanı sıra üç ayrı kitap hâlinde karton kapaklı basımları da sunuluyor. KARL MARX / YORDAM KİTAP
Okült, Cadılık ve Büyü Resimli Tarih Kitapta, Yontma Taş Devri’nde bir mağaranın kasvetli ortamındaki büyü inancının varlığına dair kanıtlardan içinde bulunduğumuz parlak dijital çağa ve bu çağda yeniden canlanan paganizm ilgisine kadar bütün şifreli, mistik ve uhrevi yaklaşımların canlı ve sürükleyici bir tarihini sunuluyor. CHRISTOPHER DELL / YKY / 400 Sf.
Korkunç Kader Benjamin Lieberman Korkunç Kader'de, Selanik başta olmak üzere Osmanlı, Rus, Avusturya- Macaristan ve Alman imparatorluklarına ait yüzlerce şehirde, söz konusu imparatorlukların parçalanıp bugün bildiğimiz modern devletlere dönüşmesiyle birlikte vuku bulmuş şiddetli dönüşümleri büyük bir ustalıkla ele alıyor. BENJAMIN LIEBERMAN / HERETİK YAYINLARI / 494 Sf.
Nigredo, Durayazmak Nigredo, durayazmak, içerdiği yakın tarihli vas/ziyet metninden sınırları, kapsama alanı, rakım ölçüleri esnek, dolayısıyla belirsiz geleceği için, bu kez bir pencereyi değil de bir kapıyı aralık bırakıyor. ENİS BATUR / KIRMIZI KEDİ YAYINLARI / 340 Sf.
İngiliz Hayalet Peter Ackroyd, bu kitapta İngilizlerin diğer halklardan daha çok hayalet gördüklerini belirtiyor. Cornwall’daki Kelt hayaletlerinden kuzeydeki gulyabanilere ve cinlere kadar her bölgenin kendine özgü hayaletleri, hortlakları var. Kitabın adından da anlaşılacağı gibi bu anlatılar Anglosaksonlar döneminden günümüzün otostopçu hayaletlerine uzanan bir kronoloji izliyor. PETER ACKROYD / CAN YAYINLARI / 271 Sf.
Bekar Odaları ve Meyhaneler İstanbul Araştırmaları Enstitüsü'nün, İstanbul Araştırmaları Dizisi kapsamında yayınlanan Bekâr Odaları ve Meyhaneler, 1789'dan 1839'a Osmanlı İstanbulu'nda marjinalite ve mekân olgularını ele alıyor.  IŞIL ÇOKUĞRAŞ / İSTANBUL ARAŞTIRMALARI ENSTİTÜSÜ / 296 Sf.
Kusurlu Bahçe Arkadaş Z. Özger İlk Kitap Özel Ödülü’nün de sahibi olan Kusurlu Bahçe, Mehmet Said Aydın’ın ilk şiir kitabı. Sadece şiir ve şiir üzerine metinler basan butik yayınevi 160. Kilometre’nin başlangıç kitaplarından biri olan Kusurlu Bahçe, yeni baskının arka kapağında söylendiği üzere, lirik-toplumcu şiirin son dönemde öne çıkan kült kitaplarından biri. MEHMET SAİD AYDIN / 160. KİLOMETRE YAYINLARI
Tutku ve Aşkın Kutsal Kitabı Ahmet Erözenci, Tutku ve Aşkın Kutsal Kitabı’nın eksenine aşkı, tutkuyu ve insanı oturtuyor. Lirik bir dil eşliğinde kişinin mutlaka kendinden bir şeyler bulacağı bir şekilde yapıyor bunu da, narin bir tarzda. AHMET ERÖZENCİ / AYRINTI YAYINLARI / 224 Sf.
Türkiyede Toplumsal Dönüşüm Kemal H. Karpat bu çalışmasında, Türkiye'de kırdan kente göçün hangi amaçlarla başladığını, kent yapısının nasıl değiştirdiğini, gecekondulaşma kavramını, siyasi partilerin bu bölgelere yönelik bakışlarını, kentte yaşayanlar ve gecekonduda yaşayanlar arasındaki çatışmaları değerlendiriyor. KEMAL H. KARPAT / TİMAŞ YAYINLARI / 320 Sf.
Devlet Felsefesi Devlet Felsefesi başlıklı bu çalışmada, devletin temel kurum ve değerleri, devletin tarihsel süreçte biçimlenişi, temel ihtiyaçların giderilme tarzı, devletin yapısını oluşturan iktisadi, siyasi ve dini değer sistemleri, yöneticileri ve yönetim tarzları eleştirel bir tarzda inceleniyor. Bu bağlamda; devletin geçmişi, şimdisi ve geleceği yeniden değerlendiriliyor. AYHAN BIÇAK / DERGAH YAYINLARI / 359 Sf.
Harry Potter ve Lanetli Çocuk “Harry Potter ve Lanetli Çocuk” sahne metni özel baskısı, Türkiye’de kasım ayının ilk haftası Yapı Kredi Yayınları tarafından yayımlanacak. Bu oyun sadece sekizinci Harry Potter hikâyesi değil, aynı zamanda tescilli olarak sahneye koyulan ilk Harry Potter hikâyesi.  J.K. ROWLING / YKY / 360 Sf.
Kırmızı Kazak Kitaplarla iç içe geçmiş denemeleri okumak uzun sürer. Yıllar önce okuduğunuz kitaplar, elinizdeki denemelerle birlikte yeni boyutlar kazanır, derinleşir, zenginleşir. Okumadıklarınız yepyeni ufuklara çağırır. MELTEM GÜRLE / CAN YAYINLARI /424 Sf.
Türkiye ve Sosyalizm Sorunları Yordam Kitap, "Türkiye'de Sosyalist Düşüncenin Klasikleri" dizisine başlıyor. İlk kitap ise Cem Eroğul'un Sunuş'uyla, Behice Boran'dan...  BEHİCE BORAN / YORDAM KİTAP
Başlama Yeri Başlama Yeri, Ursula K. Le Guin’in en önemli yapıtlarından biri; fantastik edebiyatın nadide metinlerinden. Aşkın, tutkunun, hayalgücünün ve serüvenin iç içe geçtiği roman nefes kesen olaylarla yüklü. URSULA K. LE GUIN / AYRINTI YAYINLARI / 224 Sf.
Geceyle Bir Günümüz genç kuşak şairlerinden Süreyya Aylin Antmen, beş yıl aradan sonra ikinci şiir kitabı Geceyle Bir'i yayınladı. Antmen, Sonsuzluğa Kiracı ile 2008 Yaşar Nabi Nayır Gençlik Ödülleri’nde ‘dikkate değer’ görülmüştü. SÜREYYA AYLİN ANTMEN / VE YAYINEVİ /72 Sf.
Öteki Yarım Fotoğrafçı Emine Kart, "Öteki Yarım" adlı kitap çalışması ile Gezi eylemlerinin ardından tüm baskı ve saldırılara rağmen sokağı terk etmeyenlere odaklanarak, "Bu insanlar neden sokağı terk etmiyor?", "Onlar için sokak ne anlama geliyor?" sorularına yanıt arıyor. EMİNE KART
Lakin İyi Yaşadık Ayşen Aksakal ilk kitabında eldekinin avuçtakinin az olduğu ama komşunun komşuyla hiç çekinmeden külünü bile paylaştığı yılları anlatıyor. Okuyucuya, ''Sandıklarınızı açın, tüm iyi anılarınız orada'' diyor. AYŞEN AKSAKAL / EVEREST YAYINLARI /134 Sf.
Defterler Nilgün Marmara’nın günlüklerinin, “Kırmızı Kahverengi Defter” adıyla izinsiz bir şekilde yayınlanmasından itibaren başlayan yanlış anlamalar silsilesine bir son vermek amacıyla eksiksiz olarak yayınlanan Defterler, Nilgün Marmara ile ilgili soru işaretlerini ortadan kaldırıyor. NİLGÜN MARMARA / EVEREST YAYINLARI / 535 Sf.
Sincaplı Gece Sincaplı Gece, Türkiye’nin yakın geleceğinde, belirsiz bir zamanda geçen, bilimkurgusal bir roman. Cem Akaş bir kez daha farklı, zihinlerde yeni kapılar açmaya yeltenen bir metinle çıkıyor okurların karşısına.  CEM AKAŞ / CAN YAYINLARI / 202 Sf.
Koca Karınlı Kent Suzan Samancı, insanın toprağına hasretinin, istihbarat ağının aşka demir atmasının, bir sevdanın yaşam boyu sürülen izinin romanını Koca Karınlı Kent ile yazıyor… SUZAN SAMANCI / AYRINTI YAYINLARI / Sf.160
Yad Arzu Kayhan, kaleme aldığı ilk romanı Yad ile okurlarla buluşuyor... Yad, özellikle toplum, yabancılaşma ve ahlak konuları arasında sıkışmış bireyin dile çok da getirelemeyen öyküsünü yalın ama bir kurguyla anlatıyor. ARZU KAYHAN / LABİRENT YAYINLARI / 208 Sf.
Üç Renk Üçlemesi Usta Polonyalı yönetmen Krzysztof Kieslowski'nin sinema tarihinin en önemli üçlemelerinden biri olan Üç Renk Üçlemesi (Mavi, Beyaz, Kırmızı) Geoff Andrew’un anlatımıyla hayat buldu. GEOFF ANDREW / ALFA YAYINLARI / 155 Sf.