YENİ ÇIKAN KİTAPLAR

Müptezeller Emrah Serbes'in iki yıl aradan sonra yeni kitabı 21 Ekim'den itibaren raflarda. Serbes'in 2012'de Hikayem Paramparça, 2014'de Deliduman adlı kitapları yayınlanmıştı. 2014'den bu yana kitap çıkarmayan Serbes, bu süre içinde çeşitli edebiyat dergilerinde de yazılarıyla yer aldı. EMRAH SERBES / İLETİŞİM YAYINLARI
Latin Amerika Sineması Arjantin, Brezilya, Küba, Meksika, Şili, Bolivya ve Kolombiya'daki sinema hareketlerini inceleyen kitap, Latin Amerika sinemasını yakından tanımak isteyenlere ayrıntılı bir kılavuz sunmayı amaçlıyor. KEMAL SİVASLIOĞLU / SEYYAH KİTAP /112 Sf.
Süperpoze Süperpoze, bilimkurgu ile gizemin buluştuğu bir roman. Kuantum dünyasına heyecanlı bir yolculuğa davet eden bu kurguda okurları sürpriz bir son bekliyor. DAVID WALTON / APRİL YAYINLARI / 320 Sf. 
Lice-Vahşeti Gördüm 1969 yılında Beşiktaş'ta Mücadele Birliği adlı İslam-Türk sentezci bir faşizan grup tarafından katledilen Mehmet Cantekin'in kardeşi olan Mahmut Cantekin, kamu görevlisi bir öğretmenin gözüyle 1993-95 döneminde yakılıp yıkılan Lice kentinin vahşet güncesini iletiyor. MAHMUT CANTEKİN / BELGE YAYINLARI / 294 Sf.
Naim Efendi'nin Hatıratı ve Talat Paşa Telgrafları Taner Akçam kitabında Osmanlı Ermenilerinin yok edilmesi meselesi üzerinden yaşanan tartışmalarda “merkezi bir planın olmadığı” görüşünün yanlışlığını Osmanlı memuru Naim Efendi’nin Hatırat’ı üzerinden kanıtlıyor. TANER AKÇAM / İLETİŞİM YAYINLARI / 278 Sf.
Yeni çıkan kitaplar Duvar Kitap'ın yeni çıkan kitaplar kategorisinde haftanın yeni çıkan kitaplarının yanı sıra önümüzdeki günlerde çıkacak olan kitapları da bulabilirsiniz.
Kuşlar Yasına Gider Hasan Ali Toptaş’ın yeni romanı Kuşlar Yasına Gider , önümüzdeki günlerde raflarda... Kitabın kapağı, Everest’ten çıkan diğer kitapları gibi Nuri Bilge Ceylan’dan. HASAN ALİ TOPTAŞ / EVEREST YAYINLARI
Cennette Uzun Bir Kış Barış Tuna, romanında aşk, geleneksel aile yapısı, din-mezhep ayrışmaları, sosyal sınıf problemleri, kapalı kapılar ardında yaşanan cinsel tacizin sonuçlarının hayata yansımasını anlatıyor. BARIŞ TUNA / OKUYANUS YAYINLARI / 524 Sf.
Kadınlar Ülkesi Üçüncü baskısını yapan Kadınlar Ülkesi'nin kadınları, sınıflı-erkek egemen toplumun kadın kalıpları, tanımları ve davranışlarına uymayanların anlatısıdır. Birinci dalga feminist akımın önde gelen kalemlerinden Charlotte P. Gilman, bu ütopyasıyla XX. yüzyılın temel çelişkileri olan ulusalcılık, yurttaşlık ve kadın hareketi içerisindeki eşitlik ve özgürlük gerilimini de gözler önüne seriyor. CHARLOTTE P. GILMAN / OTONOM YAYINCILIK / 300 Sf.
Yıldızlı Gece Beyazlar içinde bir düş ülkesi. Lapa lapa yağan karın, tipinin, boranın söndüremediği gözlerden uzak bir yangının külleri havada dönüp dururken, Mehmet Sait Taşkıran masalsı bir dille anlattığı öyküleriyle okuru unutulmaz bir yolculuğa çıkarıyor. MEHMET SAİT TAŞKIRAN / NOTA BENE YAYINLARI /94 Sf.
Savaşın ve Ölümün Güncelliği Savaşın Düş Kırıklığı ve Ölümle İlişkimiz adlarını taşıyan iki bölümden oluşan bu inceleme, özdeyiş biçiminde bir bildiri ile sona erer: "Yaşama katlanmak istiyorsan, ölüme hazırlan." SIGMUND FREUD / TELOS YAYINCILIK / 56 Sf.
Hayatın Gizli Hazları Theodore Zeldin kitabında geçmişi günümüzle, doğuyu batıyla birleştiriyor, belki de mümkün olan en geniş açıyla bakıyor dünyaya. Ve insanlığa dair, varoluşa dair yepyeni bir vizyon yaratıyor. THEDOR ZELDIN / AYRINTI YAYINLARI / 400 Sf.
Evrensel Hasım Mark Neocleous, "Sivil Toplumu Yönetmek" başlıklı çalışması ile kuramsal ard-alanını oluşturduğu devlet-iktidar-güvenlik tartışmalarının sınıf temelli bir analizini, "Devleti Tahayyül Etmek", "Güvenliğin Eleştirisi" ve "Savaş Erki Polis Erki" kitaplarından sonra şimdi de "Evrensel Hasım" ile devam ettiriyor. MARK NEOCLEUS / NOTA BENE YAYINLARI /232 Sf.
Bir Osmanlı Kadınının Feminizm Macerası ve Hamidiye Modernleşmesi Adil Baktıaya bir feministin değil bir Osmanlı kadınının, Hayriye bin Ayad'ın ve onun Osmanlı Vikingi kocası, diplomat Ali Nuri'nin yaşamlarından önemli bir kesitin izini sürüyor. ALİ BAKTIAYA / h2oKİTAP / 216 Sf.
Ölü Kuşların Sessizliği Başak Sayan "Bağlanma Korkusu" ve "Kelebeğin Kaderi"nin ardından bu kez "Ölü Kuşların Sessizliği" ile okuru psikoloji ve felsefenin iç içe geçtiği sırlarla dolu bir dünyaya davet ediyor. BAŞAK SAYAN / DESTEK YAYINLARI / 496 Sf.
Unutulmuş Krallıkların Varisleri Mandayyalar, Yezidiler, Zerdüştçüler, Dürziler, Samiriyeliler, Koptlar, Halaçlar… Diplomat olarak gittiğinde Ortadoğu'ya âşık olan Gerard Russell, en tehlikeli, en dağlık, en zor ulaşılır bölgelerde hayata tutunup modern dünyaya meydan okuyan bu dini toplulukları anlamak ve anlatmak amacıyla özenli bir tarihi kayıt oluşturuyor. GERARD RUSSEL /  KOÇ ÜNİVERSİTESİ YAYINLARI / 275 Sf.
Hollywood'un Film Dili Bordwell kitabında 1960'lardan günümüze geniş bir film seçkisiyle bu geleneğin izini sürüyor. Jerry Maguire ve Love Actually gibi romantik komedileri, daha etkileyici A Beautiful Mind gibi filmleri inceliyor. Ayrıca bu görsel anlatım dilini etkin bir şekilde kullanan yazarlar, yönetmenler ve kurgucular üzerinden bir özet çıkarıyor. DAVID BORDWELL / DORUK YAYINLARI /400 Sf.
Casus Paulo Coelho, 20. yüzyıl başında casuslukla suçlanarak idama mahkûm edilen Mata Hari ile avukatı arasındaki yazışmalardan yola çıkarak kurguladığı Casus'ta bu tarihi kişiliği bir roman kahramanına dönüştürerek hayatın ve aşkın gizemlerini sorguluyor. PAULO COELHO / CAN YAYINLARI / 152 Sf.
Tarihin İronileri Tarihin İronileri'nin yazarı Stuart Hall, büyük ölçüde 1980'ler boyunca yayımladığı bir dizi makaleyle Avrupa akademilerinde kültürel çalışmalar üzerinde ciddi bir etki yarattı ve 1990'lara gelindiğinde dünyanın en önde gelen entelektüellerinden biri oldu. STUART HILL / ZOOM KİTAP / 88 Sf.
Kadın Ölüleri Cem Düzova'nın Türkiye'de kadınların yaşadığı trajediyi anlattığı oyunu Kadın Ölüleri kitap olarak yayınlandı. Kitapta yer alan anlatılar gerçek olaylara dayanıyor. Bu olayları yaşayan kadınlar Van Kadın Derneği'ne başlarından geçenleri anlatmış, Düzova da Van Kadın Derneği aracılığıyla bu yaşananları oyunlaştırmıştı. CEM DÜZOVA / DRAMATİK YAYINLARI / 56 Sf.
Sümer Hayvan Masalları Yalvaç Ural, on iki yıllık bir çalışmanın ardından hazırladığı, Yapı Kredi Yayınları’ndan çıkan “Sümer Hayvan Masalları / Yabanöküzü Boynuzlu Tilki” kitabında insanlık tarihinin ilk yazılı hayvan masallarını bir araya getiriyor. YALVAÇ URAL / YKY/ 194 Sf.
Sadık Bey Pınar Kür, 10 yıl aradan sonra yazdığı son kitabı Sadık Bey’le okurlarına sadece bir roman değil, her gün çeşitli benzerleriyle karşılaştıkları orta halli, orta sınıflı ve orta yaşlı efendi insanların karanlık dünyalarını da sunuyor. PINAR KÜR / CAN YAYINLARI / 167 Sf.
İstanbul'da Semai Kahveleri ve Meydan Şairleri Kültürümüzün ayrılmaz bir parçası olan kahvehanelerin ayrıksı bir bölümüyle; daha önce karşılaşmayanlar için sokağın ve hayatın neredeyse mükemmele ulaştığı ve her zaman söylendiği gibi sokağın sanatının aslında yüzyıllardır süregeldiği bir kesit beklerken; haberdar olan okuyucu içinse derinliklerine bir daha dalabilme olanağı sağlıyor bu metinler.  ABDULLAH ALKAN / GRAM YAYINEVİ / 80 Sf.
Zefiros - Ebedi Gençlik Rüzgarı Zefiros'un tanıtımında Gülriz Sururi'nin şu sözlerine yer veriliyor: "Hayatıma annesiz bir çocukluk damgasını vurdu; erken geliştim, çok şeyi keşfetme yoluyla öğrenmek durumunda kaldım. Yüzü gülmeyen, mutsuz, umutsuz, mahzun bakışlı bir çocuk..." GÜLRİZ SURURİ /DOĞAN KİTAP / 424 Sf.