YENİ ÇIKAN KİTAPLAR

Homeros İlyada ve Troya Arkeolojinin 'kader tepesi' Troya'da yapılan kazılar pek çok tarihsel olayla ilgili veriler sunar. Peki Homeros'un destanlarının tarihsel gerçeklerle bir ilişkisi var mı? Troya Savaşı diye bir savaş gerçekten yapıldı mı? Troya diye bir kent var mı? Kitapta bunun gibi pek çok sorunun yanıtını bulabilirsiniz. RÜSTEM ASLAN / E YAYINLARI / 272 Sf.
Dilek Evi Rudyard Kipling'in Dilek Evi, Babil Kitaplığı serisinden çıktı. Jorge Luis Borges, Kiplig için şöyle diyor: "İmgelem gücü, ince ustalığı, seslerin inceliklerini sezebilme yeteneği, sözcükleri ekonomik bir biçimde kullanışı ve dürüstlüğü aynı derecede takdire değer özellikleridir.” RUDYARD KIPLING / KIRMIZI KEDİ YAYINLARI / 148 Sf.
Muhteşem Tutkularımızın Bir Sonraki Saati Özcan Karabulut, yeni kitabında tüm duyguların, acıların, sevinçlerin, tutku ve düşmanlıkların alabildiğine yoğun yaşandığı en canlı noktalarda arıyor öykülerini. Anlatıcısını sürekli kendinden bir parça taşıyan, bu nedenle okur üzerinde gerçeklik duygusunu hep canlı tutan kişilerden seçiyor.  ÖZCAN KARABULUT / CAN YAYINLARI/ 132 Sf.
Organik Bozukluk Şenay Aydemir, ‘Organik Bozukluk’ta 21. yüzyılda tembellik hakkını ele alıyor. Aydemir, bir yandan bu ‘boş zamanı’ nasıl kullanmak gerektiğini bir yandan da tembelliğin ciddiyet ve sorumluluk gerektiren bir faaliyet olduğunu anlatıyor. ŞENAY AYDEMİR / CAN YAYINLARI / 107 Sf.
Mavi Gözlü Dev Zekeriya Sertel’in, Nâzım Hikmet’in yaşamına ilk tanıklığı, şairin devrim Moskova’sında geçen üniversite yıllarından sonra Türkiye’ye döndüğünde ilk işi olan Resimli Ay dergisinde düzeltmen olarak çalışmasıyla başlar. Kitapta Sertel, o tanıklığın ışığında şairi anlatıyor. ZEKERİYA SERTEL / CAN YAYINLARI - YAPI KREDİ YAYINLARI / 304 Sf.
Hayfa’nın Kırık Parçaları Hulud Hamis, Hayfa’da, yani işgal altındaki Filistin’de geçen ilk romanında, bu şehrin canlı hayatı içinde hem Filistin kimliğine dair sorunlara aşk, cinsellik gibi birçok karmaşık konuya feminist ve has edebiyatçılara mahsus bir bakış açısıyla yaklaşıyor. HULUD HAMİS / GÜLDÜNYA YAYINLARI / 190 Sf.
Gençleşme: Yaşımızın Kültürel Tarihi Harrison, Gençleşme’de, tarih boyunca gençlik ruhunun izini sürüyor. Sokrates’ten Heidegger’e, Vico’dan Darwin’e, Sophokles’ten Rilke’ye kadar Batı kültürünün bin yıllık tarihinde “gençlik” fikrinin uğrak noktalarını ve geçirdiği dönüşümü incelerken iki temel kavramın altını ısrarla çiziyor: Deha ve Bilgelik.  ROBERT POUGE HARRISON / KOÇ ÜNİVERSİTESİ YAYINLARI / 282 Sf.
Kabil’in Gizli Kızları Jenny Nordberg, Kabil’in Kızları’nda erkek kılığına girerek hayatlarını geçiren Afgan kızlarının şaşırtıcı hikayelerini anlatıyor. Kitap, aynı zamanda gizli bir geleneği de gün yüzüne çıkarıyor. JENNY NORDBERG / YAPI KREDİ YAYINLARI / 336 Sf.
Körburun Körburun, hem uzak hem yakın bir ada… Sapa, içine kapalı ama bir o kadar da yakınındaki anakaranın uzantısı. Kuşaklardır gözden ırak, ağır akan yaşantısı aslında hiç yabancısı olmadığımız bir öykü anlatıyor okurlara. HİKMET HÜKÜMENOĞLU / CAN YAYINLARI / 589 Sf.
Toplumu Anlatmak Howard S. Becker’ın her zamanki rahat ve kıvrak üslubuyla kaleme aldığı eseri şu ezber bozucu iddia ile yola çıkıyor: Toplumu Anlatmak sadece sosyal bilimcilerin tekelinde olan bir uğraş değildir. Romanlar, filmler, fotoğraflar, haritalar ve hatta matematiksel modeller dahi topluma ilişkin bir bilgi üretmenin ve bunu paylaşmanın etkili araçları olabilir.  HOWARD S. BECKER / HERETİK YAYINLARI / 380 Sf.
Sosyalizm - Aktif Ütopya Bauman bu kitapta, ütopyacı yöntemle “insan özgürlüğünün henüz keşfedilmemiş bölgelerine yapılacak daha ileri bir sorgulama” olarak tanımladığı sosyalizmi ele alıyor ve şöyle diyor: “Şimdi artık sosyalist ütopyanın görevi, yalnızca yarının bugünden nasıl farklılaşacağını tartışmaktan ibaret değildir. Önce yarının farklı olması gerektiğini ve olabileceğini kanıtlaması lazımdır”. ZYGMUNT BAUMAN / HERETİK YAYINLARI / 182 Sf.
Kuyu Catherine Chanter, Kuyu kitabında Ruth ve Mark çiftinin, şehrin krizlerinden kurtulup cennet hayallerini bir çiftlikte yani Kuyu’da yakalama arzularını anlatıyor. CATHERINE CHANTER / YAPI KREDİ YAYINLARI/ 360 Sf.
Göbeklitepe Karl W. Luckert sadece Göbeklitepe'nin sembollerinin ne anlama geldiklerini, mimari yapıyı anlatmıyor; neolitik çağ insanının araç ve gereçlerini, yaşam eğilimlerini, gizemlerini, din anlayışlarını, avcı toplumunun davranış biçimlerini irdeleyerek bir insanlık tarihi çalışması sunuyor. KARL W. LUCKERT / ALFA YAYINLARI / 420 Sf.
Sokak Şeker Kokuyor Enver Ercan, Gülce Başer'in şiiri için şunları söylüyor: "Sözcükleri ironinin imbiğinden geçiriyor Gülce Başer. Dişi ve hırçın. Hesaplaşmanın şiirini yazıyor. Öpüşürken bile. Aşkta ve hayatta her şey mümkün diyor. Haklı…" GÜLCE BAŞER / YASAK MEYVE / 48 Sf.
Descartes İrlanda Ulusal Üniversitesi’nde felsefe profesörü Desmond M. Clarke tarafından hazırlanan biyografi, Descartes’ın teolojiye, felsefeye ve bilime yönelik geniş kapsamlı ilgisini ele alıyor. DESMOND M. CLARKE / İŞ BANKASI KÜLTÜR YAYINLARI / 568 Sf.
İsveç Çetesi İsveç Çetesi, ordudan çaldıkları cephaneyle sadece iki yıl içinde dokuz banka soyan ve Stockholm Garı’nı bombalayan kardeşler Leo, Felix ve Vincent ile birer suçluya dönüşmelerine neden olan kişinin, babaları Ivan’ın hikâyesini anlatıyor. STEFAN THUNBERG, ANDERS ROSLUND / DOĞAN KİTAP / 736 Sf.
Wigan İskelesi Yolu Wigan İskelesi Yolu, George Orwell'in İngiltere'nin sanayi bölgelerinde bugün de fazla değişim göstermeyen ve zaman içinde siyasal etkisinden hiçbir şey yitirmemiş olan işçi sınıfı yaşamıyla ilgili deneyimlerini aktaran önemli bir inceleme. GEORGE ORWELL / CAN YAYINLARI / 204 Sf.
Duman Yazar ve sanat eleştirmeni John Berger’ın yazdığı ve çizer Selçuk Demirel’in resimlediği Duman, sigara kültürünün değişen sosyal algısını Cevat Çapan’ın çevirisiyle okuyucusuyla buluşturuyor… Sigara yasakları ve dumansız hava sahası meselesiyle açılan kitap, dumana daha dikkatle bakmanıza neden oluyor. JOHN BERGER - SELÇUK DEMİREL / Yapı Kredi Yayınları / 72 Sf.
Zorbaların Elinde Flannery O'Connor'ın, Bilge Kan'ın ardından, 1960 yılında yayınlanan ikinci ve son romanı Zorbaların Elinde, gotik duyarlılığın karanlık ve sürükleyici bir örneği oluşunun yanı sıra, hiciv dolu üslubu açısından da Amerikan edebiyatı için bir dönüm noktası sayılıyor. FLANNERY O'CONNOR /  EVEREST YAYINLARI / 207 Sf.
Serbest Düşüş William Golding, kendi hayatıyla paralellik taşıyan eseri Serbest Düşüş'te, yoksulluk içinde büyüyen yetenekli ressam Sammy Mountjoy'un öyküsünü anlatırken özgürlük ve sorumluluk gibi kavramları sorguluyor. WILLIAM GOLDING / İŞ BANKASI KÜLTÜR YAYINLARI / 280 Sf.
Bütün Filmleriyle Yılmaz Güney Agah Özgüç'ün titizlikle hazırladığı bu kitap, Yılmaz Güney'in sinema serüvenini eksiksiz biçimde gözler önüne sererken 53 yıllık kısa ömrüne tam 111 film sığdıran sinemacıyı keşfetmek isteyenler için de bir kaynak niteliği taşıyor. AGAH ÖZGÜÇ / HORIZON INTERNATIONAL / 392 Sf.
Barış İçin Şiir Yaz Ali İsmail Korkmaz Vakfı’nın (ALİKEV) gençlerin sanat-edebiyat alanında üretimlerini desteklemek amacıyla düzenlediği yarışmada dereceye giren şiirler bir kitapta toplandı. ‘Barış İçin Şiir Yaz’ adlı kitapta 19 isim şiirleriyle yer aldı. DERLEME / ALİ İSMAİL KORKMAZ VAKFI / 29 Sf.
Tek Bir Çin Pek Çok Yol Çin Halk Cumhuriyeti’nin entelektüel dünyasının incelendiği Tek Bir Çin Pek Çok Yol, Sosyalist Çin’i tek tip kabul eden bakışın karşısına Çinli düşünürlerin çeşitliliğini koyan, eleştirel bir perspektife sahip makale ve söyleşilerden oluşuyor. DERLEME / İLETİŞİM / 480 Sf.
İktidar - Radikal Bir Görüş Steven Lukes’un son kullanma tarihi olmayan bu klasik eseri, yaşadığımız tarihsel momentte geçerli olduğu varsayılan “gönüllü kulluk/gönüllü tabiiyet” tartışmasına dair bir dizi soru ve cevap ile katkıda bulunuyor.  Steven Lukes / İletişim Yayınları / 239 Sayfa