YENİ ÇIKAN KİTAPLAR

Doğu Ekspresi John Dos Passos, Doğu Ekspresi’nde 1920’lerin başında Anadolu, Doğu Avrupa, Yakındoğu ve Ortadoğu’ya seyahatlerinde karşılaştığı görüntüleri, sesleri ve kokuları titiz bir edebiyatçı dikkatiyle anlatıyor. John Dos Passos / İletişim Yayınları / 192 Sayfa
Cranford 19. yüzyıl İngiliz edebiyatının önemli yazarlarından Elizabeth Gaskell, Cranford'da bekâr ve orta yaşlı iki kadının, Miss Deborah ve Miss Matty’nin serüvenleri üzerinden taşra yaşamına dair minimalist portreler sunuyor. ELIZABETH GASKELL / İLETİŞİM YAYINLARI / 273 Sf.
Eyfel Kulesi Kadar Kocaman Bir Bulutu Yutan Küçük Kız Bir IKEA Dolabında Mahsur Kalan Hint Fakiri’nin Olağanüstü Yolculuğu romanının yazarı Romain Puértolas’ın yeni romanı Eyfel Kulesi Kadar Kocaman Bir Bulutu Yutan Küçük Kız raflardaki yerini aldı. Romain Puértolas / Çeviren: Evri Erbaş / Can Yayınları / 231 Sayfa
Bir Kuşun En İyi Öttüğü Yer Şilili sinemacı Alejandro Jodorowsky’nin edebiyat alanındaki en önemli eseri kabul edilen ‘Bir Kuşun En İyi Öttüğü Yer’ yayınlandı. Kitap, Jodorowsky’nin hayat hikâyesini kendi yaratıcılığıyla birleştirip değiştirdiği bir anlatı.  Alejandro Jodorowsky / Çev. Nihal Mumcu / Alfa Yayınları / 520 Sayfa
Krizden Sonra Alain Touraine, Yapı Kredi Yayınları’ndan çıkan Krizden Sonra’da, kriz olgusunu ters yüz ediyor. Touraine, "Öngörülmeyen ama belki de krizden acı çekmiş herkesin el vereceği bir şiddet hareketinin doğuşunu duyuran toplumsal bir sessizlik oluşur. Bu krizin yol açabileceği ilk gelecek türü işte budur’’ diyor.
Kürtler Ne İstiyor? Mesut Yeğen, U. Ulaş Tol ve Mehmet Ali Çalışkan’ın Kürt meselesi üzerine yaptıkları kapsamlı araştırma "Kürtler Ne İstiyor? Kürdistan’da Etnik Kimlik, Dindarlık, Sınıf ve Seçimler" İletişim Yayınları tarafından yayımlandı.
Nathaniel P.’nin Aşk Maceraları Adelle Waldman'ın ABD’de yayımlandığı yıl en çok konuşulan ve övgü alan kitaplardan biri olan, "Nathaniel P.’nin Aşk Maceraları" Yapı Kredi Yayınları’ndan çıktı.
Dersim Alevilik, Ermenilik, Kürtlük Gürdal Aksoy’un Kürtlerin kültürel birikimlerini Dersim özelinde ele aldığı incelemesi "Dersim Alevilik, Ermenilik, Kürtlük" İletişim Yayınları’ndan çıktı.
Eksik Bir Şey Sami Özbil, yeni romanı Eksik Bir Şey’de geçmişinin peşinden giden, annesini arayan bir gençle tanıştırıyor okurları. Özbil, bir yandan aşkın yumuşaklığını bir yandan da politikanın şiddetini anlatıyor.  Sami Özbil / İletişim Yaynları / 164 Sayfa
Adın Perihan Olsun Dersim Katliamı sırasından hayatta kalmayı başarabilen Ane Hatun’un hikâyesini anlatan Adın Perihan Olsun raflardaki yerini aldı. Betül Fatime Günday / İletişim Yayınları / 168 Sayfa
Foucault'dan Günümüze Biyopolitikanın İzdüşümleri Notabene Yayınları'nın biyopolitika serisinin ikinci kitabı "Foucault'dan Günümüze Biyopolitikanın İzdüşümleri" raflardaki yerini aldı.
Platon'dan Arendt'e Biyopolitikanın Felsefi Kökenleri Dr. Onur Kartal'ın editörlüğünde hazırlanan "Platon'dan Arendt'e Biyopolitikanın Felsefi Kökenleri" adlı çalışma çıktı.
Dört Dublinli Richard Ellman’ın Dört Dublinli kitabında, edebiyatın unutulmaz dört isminin temel izlekleri karşılaştırmalı olarak anlatılıyor.
Hollywood is Everywhere Melis Behlil’in Hollywood’un küreselleşmesini inceleyen Hollywood is Everywhere raflardaki yerini aldı.
Listerdale’in Gizemi Polisiye romanın usta kalemlerinden Agatha Christie’nin 12 öyküsünün yer aldığı Listerdale’in Gizemi okurlarla buluştu.
Ne Yapabilirim? Geleceğe Kartpostallar Gündüz Vassaf'ın yeni kitabı 'Ne Yapabilirim? Geleceğe Kartpostallar’ı İletişim Yayınları'ndan çıktı.
Kızıl Moskova Mihail Bulgakov'un 1920'lerde yazdığı öyküler Kızıl Moskova adıyla Can Yayınları'ndan çıktı. Yazar öykülerinde Rusya'da Bolşeviklerin iktidarı ele geçirdiği ilk yılları yansıtıyor.
Düşünen Bir Yürek Susanna Tamaro “Düşünen Bir Yürek” kitabında yalnızlığı seven küçük bir çocuğun dünyayı keşfetme sürecini anlatıyor.
Acı Çikolata’nın yazarından bir Meksika masalı Meksikalı yazar Laura Esquivel'in yeni kitabı Lupita Ütü Yapmayı Seviyordu raflarda...