Yeni keşfedilen bir fosile, Black Sabbath’tan Tony Iommi’nin ismi verildi

Rock grubu Black Sabbath, ismi fosillere verilen müzik grupları arasına dahil oldu. Fosillere ismi verilen gruplar arasında Gojira, The Ocean, Dire Straits, Bad Religion ve AC/DC yer alıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yeni keşfedilen fosillere müzik dünyasından isim verme geleneği devam ediyor. Son olarak 469 milyon yıllık bir konodont (yılan balığına çok benzeyen soyu tükenmiş bir omurgalı) fosiline, rock grubu Black Sabbath'ın gitaristi Tony Iommi’nin ismi verildi.

Danimarkalı ve İsveçli paleontologlardan oluşan ekip tarafından Rusya'da, Ordovisyen Dönemi'nde deniz tabanı çökeltilerini oluşturan bir dizi kireç taşında bulunan fosil, “Drepanoistodus Iommii” olarak adlandırıldı.

'IOMMI, BİLİMSEL LİTERATÜRDE ÖLÜMSÜZLEŞTİ'

Araştırmacı Mats E. Eriksson, yaptığı açıklamada, daha önceki bazı keşiflerine de heavy metal dünyasından Lemmy Kilmister, Alex Webster ve King Diamond’ın isimlerini verdiklerini hatırlatarak, Iommi’nin de onurlandırmak istediği isimlerin başında geldiğini belirtti. Eriksson, böylece Iommi’nin bilimsel literatürde de ölümsüzleştiğini ifade etti.

Araştırmacı ekibi J.A. Rasmussen, M.E. Eriksson ve A. Lindskog’dan oluşuyor. (AjansBizim)