'Yeni Normalde Çevrimiçi-Mekansız Alanlar' projesi hayata geçiriliyor
Amidart Kültür&Sanat Topluluğu, “Yeni Normalde Çevrimiçi-Mekansız Alanlar” projesini hayata geçiriyor. 18 Eylül – 10 Aralık tarihleri arasında çeşitli alanlarında, türlerinde çalışma yürüten 17 müzisyenle, 13 çevrimiçi buluşma gerçekleştirilecek.
DUVAR - Müzik sektöründeki korona virüsü salgını nedeniyle yaşanan zorunlu durgunlaşmaya karşılık Diyarbakır’da önemli organizasyonlara imza atan Amidart Kültür&Sanat Topluluğu, Kültür İçin Alan desteğiyle “Yeni Normalde Çevrimiçi-Mekansız Alanlar” projesini hayata geçiriyor. Projeyle; müziğin çeşitli alanlarında çalışma yürüten müzisyenlerle çevrimiçi-online modeller denemek, dinleyicilerle buluşmalarını sağlayarak müzikal geçmişlerini, çalışmalarını, deneyimlerini konuşmak ve önerilerini dinlemek mümkün olacak.
Pandemi sürecinden nasıl etkilendikleri, ne gibi üretimler ve işbirlikleri gerçekleştirdiklerini öğrenmek ve her müzisyen için belirlenen spesifik konuya ilişkin tartışmanın gerçekleştiği, teori-deneyim aktarımında bulunacağı bir dizi çevrimiçi-online buluşma gerçekleştirilecek.
13 BULUŞMA GERÇEKLEŞTİRİLECEK
18 Eylül – 10 Aralık tarihleri arasında çeşitli alanlarında, türlerinde çalışma yürüten 17 müzisyenle, Zoom veya İnstagram üzerinden iki bölüm halinde gerçekleşmesi planlanan oturumlarda (Türkçe ve Kürtçe; Kurmancca ve Zazaca dillerinde) müzisyenlerin hem müzikal geçmişlerini, deneyim ve görüşlerinin hem de belirlenen 13 farklı spesifik konuya ilişkin tartışmanın gerçekleşeceği, özelde “Kadın” ve “Çocukların” bir sanat alanı olarak müzikteki durumlarının konuşulacağı, teori ve deneyim aktarımında bulunulacak, 13 çevrimiçi buluşma gerçekleştirilecek.
Projede yer alan müzisyenler ve konu başlıkları şöyle:
Ali Tekbaş (Lawje); Müzikal Derleme ve İşlenişi
Vedat Yıldırım(Kardeş Türküler, Bajar); Vokal Teknikleri ve Çeşitleri
Ali Doğan Gönültaş (Zê Tîje, Xo Bi Xo); Müzikte Hikâye Anlatıcılığı ve Geleneksel Türler
Sîmir Rûdan; Kürt Müziğindeki Batı Formları ve Örnekleri
Mehmet Akbaş; Geleneksel Formlar
Tahir Palalı; Dijital Müzik Platformları, Online Konserler ve www.artistlockdown.com Deneyimi
Roni Artin, Reqso, Arjin; Kürtçe Rap Müziği ve Reaksiyonları
Sakina; Diasporada Kürt Müziği
Rewşan Çeliker; Bir Sektör olarak Müzikte Kadınların İmkan ve İmkansızlıkları
Mehmet Atlı; Şarkı Sözü Yazmak ve Şiir Bestelemek
Burcu Yankın (Kardeş Türküler, Miraz); Ritim Teknikleri ve Dünya Ritim Örnekleri
Maviş Güneşer, Metin&Kemal Kahraman; İnanç ve Kültürün Müzikteki Rolü
Ma Music Center (Ramîn Rebî'î, Şêrko Kanîwar): Anadilde Erken Yaş Müzik Eğitiminin Önemi ve Çocuk Şarkıları"
Müzisyenlerin dinleyicileriyle buluşma ve iletişim kurmalarına olanak sağlama amacını taşıyan projeyle, çevrimiçi platformlarıyla mekân sınırını ortadan kaldırarak daha çok kişi ile etkileşim kurabileceklerini göstermek amaçlanıyor.
Spotify (Podcast)
https://open.spotify.com/show/78C85tFdvXKS6zhuHg3uIc
Youtube