Yeni Şafak yazarı İsmail Kılıçarslan TTB'yi hedef aldı

Yeni Şafak yazarı İsmail Kılıçarslan, Konya'da doktor Ekrem Karakaya'nın öldürülmesi üzerine 2 günlük greve çıkan TTB'yi hedef aldı ve grev kararı için 'ahmakça' dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yeni Şafak yazarı İsmail Kılıçarslan, bugünkü yazısında, Konya Şehir Hastanesi'nde görevli Kardiyoloji Uzmanı Ekrem Karakaya'nın katledilmesinin ardından 2 günlük grev kararı alan Türk Tabipleri Birliği'ni (TTB) hedef aldı.

TTB'nin zararlı cemiyetlerden farkı olmadığını öne süren Kılıçarslan, Ekrem Karakaya'nın öldürülmesini ise "münferit bir olay" olarak açıkladı. Kılıçarslan, şöyle devam etti: 

"Katile kızıp sıradan, işinde gücünde, doktorun otoritesine, gücüne, hatta zırva bile olsa kendinde vehmettiği üstünlük fikrine saygılı insanları cezalandırmak kusura bakmayın ama bana ahmakça geliyor.

İki bakımdan ahmakça. Birincisi, sıradan insanları mağdur edecek kadar vicdansız olmaları, doktorların saygınlığına doğrudan zarar veren, o saygınlığı perişan eden bir şey. Bugün ben yazımı yazarken mağdur ettiği insanlar nazarında doktorların aldıkları en hafif tepki 'Allah belânızı versin' cümlesidir bence.

'HDP'NİN DOĞAL UZANTISI'

İkincisi HDP’nin doğal uzantısı gibi görünen, terörle arasına zerrece set çekmeyen, memleketin aleyhine ne varsa altında imzası bulunan Türk Tabipler Birliği’nin Türkiye’deki doktorları temsil ettiği fikrine ulaşıyor insanlar yavaş yavaş. Bu, kabul edelim ki doktorları 'siyasi bir zemine çekmek' dışında bir sonuç vermez.

Münferit ve çok üzücü hadiseleri sanki Türkiye’de doktorlara yönelik organize, örgüt işi bir saldırılar silsilesi varmış da yetkililer bu konuda üzerlerine düşeni yapmıyorlarmış gibi paketlemek ve doktorları 'leş bir politik zemin'e çekmeye çalışmak kimseye hiçbir fayda sağlamaz." (HABER MERKEZİ)