Yenimahalle’de çevreci pazarlar elektrik üretiyor

Yenimahalle Belediyesi'nin 5 ayrı mahallede bulunan pazar yerlerinin üstüne yerleştirilen güneş enerji panelleri ile 4.4 Megawatt elektrik enerjisi üretildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Pazar yerlerini çevreci ve enerji dostu alanlar haline getirerek, enerji tasarrufu sağlayan Yenimahalle Belediyesi, Kardelen, Ergazi, İnönü, Kentkoop ve Batı Sitesi Mahallesi Pazar Yerlerinin üzerine fotovoltaik güneş enerji panelleri yerleştirdi. Toplam 26 bin 394 metrekare alana 150 milyon maliyetle yerleştirilen enerji panellerinden 4.4 Megawatt kapasiteli şebeke bağlantılı elektrik enerjisi üretildi.

Başkan Fethi Yaşar, “Ülkenin içinde bulunduğu koşulları ve enerji maliyetlerinde ki artışı hepimiz biliyoruz. Dışarıdan ithal ettiğimiz petrol ve doğalgaz ile enerji ihtiyacını karşılıyoruz. Yenimahalle Belediyesi olarak ilçenin dört bir yanına konumlandırdığımız tesislerimizde elektrik ihtiyacı için ciddi para ödüyoruz. Bu ağır maliyetten belediyemizi kurtarmak ve hizmet binalarımızın elektrik ihtiyacını karşılamak adına pazar yerlerinin üstünü kapatarak güneş enerji panelleri kurduk. Bu pazarlarda üretilen enerjiden kalan ihtiyaç fazlasını TEİAŞ’a veriyoruz. Bu da belediye bütçemize katkı sağlıyor. Dört tarafı denizlerle çevrili, doğası her ürünü yetiştirmeye müsait olan ülkemizde, yeşil enerjiden yeteri kadar faydalanamıyoruz. Yenimahalle Belediyesi olarak doğamızı korumak ve enerji sarfiyatını azaltmak için önümüzdeki dönemde de diğer pazar yerlerimizi aynı şekilde güneş enerjisi panelleri yerleştirmeyi planlıyoruz” dedi.