YeniPerform Şubat 2021 programı açıklandı

YeniPerform'un oyunları Şubat ayında da izleyicilerle buluşacak. Ferdi Çetin’in yazdığı Terk Edilmiş Kıyılar 5, 19 ve 26 Şubat’ta; Ferdi Çetin ve Yeşim Özsoy’un yazdığı House of Hundred 12 Şubat'ta; Burak Alıcı’nın yazdığı Beyaz Kanatlar ise 27 Şubat’ta YeniPerform’da izlenebilecek.

Terk Edilmiş Kıyılar oyunu
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye’nin ilk dijital sahnesi YeniPerform, Şubat ayında Terk Edilmiş Kıyılar // Negatif Fotoğraflar, House of Hundred (Yüzyılın Evi) ve Beyaz Kanatlar oyunlarını izleyici ile buluşturacak.

Ferdi Çetin’in yazdığı Yeşim Özsoy’un yönettiği ve Kübra Balcan, Yaman Ceri, Meral Çetinkaya, Banu Fotocan, Ahmet Ayaz Yılmaz’ın rol aldığı Terk Edilmiş Kıyılar // Negatif Fotoğraflar, 5, 19 ve 26 Şubat’ta gösterilecek. Oyun, bir kadının daha önce hiç gerçekleşmemiş bir aile yemeğini hayal etmesine odaklanıyor.

Ferdi Çetin ve Yeşim Özsoy’un yazdığı Yeşim Özsoy’un tek kişilik performansı House of Hundred ise 12 Şubat Cuma akşamı dijital sahnede olacak. Yarı otobiyografik, gerçek ile kurgunun iç içe geçtiği oyun, Özsoy’un kendi kişisel tarihinden yola çıkarak oluşturduğu hikayeleri ele alıyor.

Burak Alıcı’nın yazdığı Özgün Çoban’ın yönettiği ve Berfu Aydoğan, Ayşe Lebriz Berkem, Bahadır Buyruk, Sezgi Deniz, Reha Özcan’ın rol aldığı Beyaz Kanatlar ise 27 Şubat’ta YeniPerform’da izlenebilecek. Oyun, babasının ölümünden sonra eve kapanan Bulut’un, hikaye anlatıcısı Rüya ile tanışması ve ardından gelişen olayları konu alıyor.

YeniPerform şubat takvimi şöyle:

  • 5 Şubat 21.00 Terk Edilmiş Kıyılar // Negatif Fotoğraflar 22.00 Zoom Söyleşi
  • 12 Şubat 21.00 House of Hundred 22.30 Zoom Söyleşi
  • 19 Şubat 21.00 Terk Edilmiş Kıyılar // Negatif Fotoğraflar 22.00 Zoom Söyleşi
  • 26 Şubat 21.00 Terk Edilmiş Kıyılar // Negatif Fotoğraflar 22.00 Zoom Söyleşi
  • 27 Şubat 21.00 Beyaz Kanatlar / 22.30 Zoom Söyleşi