Yenişehir'e kent kütüphanesi ve oyuncak müzesi geliyor

Mersin Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, yapılacak kent kütüphanesinde çocuklar için özel olarak tasarlanmış bir kütüphane, oyuncak müzesi ve kafeteryanın da olacağını söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Mersin Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Eğriçam Mahallesi’nde yapılacak Yenişehir Belediyesi Leyla Kürk Kent Kütüphanesi ve Sosyal Tesisleri’nin inşaatını üstlenen iş insanı Mehmet Kürk ile birlikte alanda incelemelerde bulundu.

Başkan Özyiğit, 1100 metrekareden oluşan kütüphanenin 6 ay içerisinde tamamlanarak, hizmete açılacağını ifade etti. Kütüphanenin içerisinde çocuk kütüphanesi ile oyuncak müzesinin de olacağını belirten Başkan Abdullah Özyiğit, iş insanı Mehmet Kürk ile yaptıkları protokol kapsamında kütüphanenin kafeteryasında 25 yıl boyunca kütüphane kullanıcılarına ücretsiz çay ve kahve servisi yapılacağını da dile getirdi. 

Başkan Özyiğit, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Kentimizin çok önemli bir noktasındayız. Daha önce Eğriçam Mahallemizde yaptığımız Göçmen Balık Pazarı’nın hemen karşısındayız, kentimize muhteşem bir eser kazandırıyoruz. Temel atıldıktan 6 ay sonra büyük kent kütüphanesi hizmete açılmış olacak. Burada sadece kütüphane değil aynı zamanda çocuk kütüphanesi olacak ve bir de oyuncak müzesini değerli sanatçı Sunay Akın ile birlikte oluşturacağız. Şimdiden Mersin ve Yenişehir’imize hayırlı olmasını diliyorum.” 

2020 yılında Bebek Kütüphanesi, 2021 yılında Ülkü Ongun Kütüphanesi ve 2023 yılında da Nuri Ulusu Kütüphanesi’ni kurarak hizmete açtıklarını hatırlatan Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, kentin kültürel altyapısını güçlendirmeye devam edeceklerini söyledi.