Yere montajlanmayan barfiks demiri yüzünden bir çocuk ağır yaralandı

Zonguldak'ta ilkokul ikinci sınıf öğrencisi, gittiği parkta barfiks demiri yere montajlı olmadığı için düşerek yaralandı. Demirin belediye yetkilileri tarafından kaybedildiği iddia edildi.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

ZONGULDAK - Zonguldak’ın Devrek ilçesinde bulunan Fatih İlkokulu ikinci sınıf öğrencisi Hasan Berk Koçak, sınıfça gittiği piknik alanında barfiks demirinin devrilmesiyle ağır yaralandı.

Bülent Ecevit Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi yoğun bakım servisinde yatan çocuğun sağlık durumu ciddiyetini koruyor.

YÜZÜNE DEMİR DEVRİLDİ

Edinilen bilgiye göre Fatih İlkokulu ikinci sınıf öğrencisi olan Hasan Berk Koçak, sınıf arkadaşları ve annesi ile birlikte Devrek Belediyesi’ne bağlı Egemenlik Parkı’na pikniğe gitti.

Bir ara parkta bulunan barfiks demirine çıkan 8 yaşında Hasan Berk Koçak’ın demiri tutmasıyla devrildi. Bu esnada sırt üstü düşerek başını betona vuran Hasan Berk Koçak, yüzüne devrilen barfiks demiri nedeniyle ikinci bir darbe aldı. Çarpmanın etkisiyle kafatası ve yüzünde kırıklar oluşan küçük Berk, ağır yaralandı.

Hemen hastaneye sevk edilen çocuğun durumunun ciddi olması nedeniyle Bülent Ecevit Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi. Hala yoğun bakımda olan Berk’in sağlık durumu ciddiyetini koruyor.

BARFİKS DEMİRİNİ ORTADAN KAYBETTİLER

Öte yandan görgü tanıklarının beyanına göre yere montajlı olmadığı için devrilen barfiks demiri, Devrek Belediyesi ekiplerince olayın ardından bulunduğu yerden tamamen kaldırıldı. İhmal sonucu yaşanan kazada kusurlu olan belediye görevlileri delil niteliğindeki barfiks demirini alarak başka bir yere götürdü.

Hasan Berk Koçak’ın babası Mertcan Koçak, yaşanan ihmal nedeniyle yetkililer hakkında tüm hukuki mücadeleyi başlatacağı belirerek, “Barfiks demiri yere montajlı olmadığı için devrilerek oğlumun ağır yaralanmasına sebep oldu. Olayın ardından delil karartmak için belediye yetkilileri barfiks demirin ortadan kaybetti. Bu bir kaza değil ihmal. Başka çocukların başına gelmesin, başka anne babalar ağlamasın diye yasal yollardan sorumluların peşini bırakmayacağım” dedi.