Yerlerde sürüklediler: İzmir'de Bağımsız Maden İş Başkanı ve üyelerine gözaltı

İzmir'de Bağımsız Maden İş Sendikası Başkanı Gökay Çakır, Örgütlenme Uzmanı Başaran Aksu ve sendika temsilcisi Ozan Çetin'in de aralarında bulunduğu 6 kişi darbedilerek gözaltına alındı. 

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Bağımsız Maden İş Sendikası'nın İzmir Kınık’ta faaliyet yürüten Özyeğin/Fiba Gruba bağlı Polyak Eynez Madencilik’te işten çıkartılan Erdoğan Çapaklı’nın işe iade talebiyle maden önünde başlattığı eylemleri devam ediyor.

Eylemde Bağımsız Maden İş Sendikası Başkanı Gökay Çakır, Örgütlenme Uzmanı Başaran Aksu ve sendika temsilcisi Ozan Çetin'in de aralarında bulunduğu 6 kişi jandarma tarafından darbedilerek gözaltına alındı. 

Sendikadan yapılan açıklamada, "Üyemiz Erdoğan Çapaklı’yı işten atmasına karşı Özyeğin/Fiba Gruba bağlı Polyak Madencilik önünde direnişimiz sürüyor. Örgütlenme Uzmanımız Başaran Aksu ve sendika temsilcimiz Ozan Çetin, Polyak Madencilik önünden gözaltına alındı! Geri adım atmayacağız.

Yerlerde sürüklenerek gözaltına alındık! Sendika başkanımız, yöneticilerimiz ve uzmanlarımız gözaltına alındı. Özyeğin/Fiba Holding’e bağlı Polyak Madencilik işten çıkardığı madenciyi geri alacak. Biz tek bir üyemiz için dahi seferberlik ilan eden bir sendikayız!" denildi. 


Bağımsız Maden İş Sendikası üyesi Erdoğan Çapaklı, Polyak Eynek Madencilik’te sendikal faaliyet yürütmesi nedeniyle Kod 46 (Hırsızlık ve meslek sırrını deşifre etme) iddiasıyla ile işten atılmıştı. Erdoğan Çapaklı'nın işe iade talebiyle başlatılan eylemler 30 gündür sürüyor. (HABER MERKEZİ)