Yerli Malı Haftası'nda yöresel ürünler tanıtıldı

Trabzon Akçaabat'taki Kavaklı İlkokulu ve Ortaokulu’nda Yerli Malı Haftası kutlandı. Programda bölgeye ait yöresel ürünler de tanıtıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Trabzon'un Akçaabat ilçesindeki Kavaklı İlkokulu ve Ortaokulu’nda Yerli Malı Haftası kutlama programı yapıldı. Programa Akçaabat Kaymakamı Ramazan Kurtyemez, Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, Cumhuriyet Başsavcısı Hacı Şeref Özsöğüt, siyasi partilerin ilçe başkanları, sivil toplum kuruluşlarinin temsilcileri, okul müdürleri, öğretmenler, veliler ve öğrencilerin katıldı.

Akçaabat Belediyesi'nin de yerel ölçekte yerli ve milli çalışmalar yaptığı bilgisini veren Akçaabat Belediye Başkanı Ekim, yerel değerleri korumayı ve geliştirmeyi hedeflediklerini söyledi. Yerli Malı Haftası sebebiyle tasarrufun da önemine vurgu yapan Ekim, "Biz de kaynaklarımızı tasarruflu kullanma noktasında çok titiziz. Öyle ki Akçaabat’ımızın genelinde kullanılan bitki ve çiçekleri, son teknolojiyle kurduğumuz seralarımızda üretiyoruz. Hem ekonomiye katkı sağlıyoruz hem de tasarruf ediyoruz. Tüketim, hayatımızın vazgeçilmez bir gerçeği olsa da kaynaklarımızın sonsuz olmadığını aklımızdan çıkarmamalıyız. Tasarrufu, sürdürebilirliği, yerli ve milli olmayı hayat felsefemiz haline getirmeliyiz" dedi.

Programda konuşmaların ardından yöresel ürünler davetlilere ikram edilirken, yöreye ait tarihi araç ve gereçler de tanıtıldı. Kavaklı İlkokulu ve Ortaokulu tarafından Yerli Malı Haftasına özel hazırlanan sergi gezildi. (HABER MERKEZİ)