Yeşil Sol Parti’nin aday listesi şekilleniyor

Yeşil Sol Parti’nin milletvekili aday listesinde yer alan Emek ve Özgürlük İttifakı, Kürt Özgürlük ve Demokrasi İttifakı ile bileşen partilerin isimleri ortaya çıktı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Emek ve Özgürlük İttifakı’nda yer alan Emekçi Hareket Partisi (EHP), Sosyalist Meclisler Federasyonu (SMF), Toplumsal Özgürlük Partisi (TÖP) ve Emek Partisi’nden (EMEP) aday gösterilecek isimler belli oldu. Yeşil Sol Parti’nin bileşenleri ile Kürt Özgürlük ve Demokrasi İttifakı’nda Yeşil Sol Parti listesinden aday gösterilecek isimler de belirlendi.  

Mezopotamya Haber Ajansı'nda yer alan habere göre, Aday Mutabakat Komisyonu’nun çalışmalar sonucu tamamladığı liste, Yeşil Sol Parti Eş Sözcüleri Çiğdem Kılıçgün Uçar ve İbrahim Akın’ın onayına sunuldu.  

EMEK VE ÖZGÜRLÜK İTTİFAKI ADAYLARI

EHP Genel Başkanı Hakan Öztürk, SMF’den Cemil Güngören ve TÖP Sözcüler Kurulu üyesi Perihan Koca İstanbul’dan; EMEP’ten İskender Bayhan İstanbul'dan ve Sevda Karaca Demir ise Antep'ten aday gösterildi. 

HDP BİLEŞENLERİ VE ADAYLARI

Yeşil Sol Parti bileşenleri olan Ezilenlerin Sosyalist Partisi’nden (ESP) Çiçek Otlu İstanbul’dan; Sosyalist Yeniden Kurtuluş Partisi’nden (SYKP) Tülay Hatimoğulları Adana’dan; Devrimci Parti’den Burcugül Çubuk İzmir’den; Sosyalist Dayanışma Platformu’ndan (SODAP) Kezban Konukçu ise İstanbul’dan aday gösterildi. 

KÜRT ÖZGÜRLÜK VE DEMOKRASİ İTTİFAKI ADAYLARI

Kürt Özgürlük ve Demokrasi İttifakı’nda yer alan Kürdistan Komünist Partisi (KKP) Genel Başkanı Sinan Çiftyürek Van’dan; İnsan ve Özgürlük Partisi (PİA) Genel Başkanı Mehmet Kamaç da Diyarbakır'dan aday gösterildi.

 

SIRRI SÜREYYA ÖNDER, MEHMET EMİN AKTAR, SARUHAN OLUÇ, FERİT ŞENYAŞAR, SEVİLAY ÇELENK...

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti), birçok halk ve inançtan isme aday listesinde yer verdi. Yeşil Sol Parti listesinde Alevilerden Garip Dede Dergahı Vakfı Başkanı Celal Fırat ile Ezidî halkından Azad Barış Diyarbakır'dan; Süryanilerden George Aslan Mardin’den; Çerkeslerden Metin Kılıç Ankara’dan aday gösterildi.

Sırrı Süreyya Önder, gazeteci yazar Hasan Cemal, akademisyen Onur Hamzaoğlu, sanatçı Kerem Fırtına, Özgül Saki, İnsan Hakları Derneği (İHD) Eş Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan İstanbul’dan; eski Diyarbakır Baro Başkanı avukat Mehmet Emin Aktar, yazar Cengiz Çandar ve akademisyen Sevilay Çelenk Özen de Diyarbakır'dan aday listesine alındı.

Asrın Hukuk Bürosu avukatlarından Nevroz Uysal ve gazeteci Ayşegül Doğan Şırnak’tan aday gösterildi.

HDP’nin Grup Başkanvekili Saruhan Oluç Antalya, milletvekilleri Ömer Faruk Gergerlioğlu Kocaeli, Sezai Temelli Muş listesinde yer aldı. HDP Urfa Milletvekili Ömer Öcalan yine Urfa’dan aday gösterildi. HDP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyesi Tuncer Bakırhan Siirt, Nurten Ertuğrul Batman, Ali Kenanoğlu Adıyaman, siyasetçi Sırrı Sakık Ağrı, HDP MYK üyesi Samet Mengüç Diyarbakır'dan listelere girdi.

Urfa'nın Suruç ilçesinde AK Partili İbrahim Halil Yıldız’ın yakınları ve korumaları tarafından uğradığı saldırıda ailesinden 3 kişinin katledilen ve 748 gündür Adalet Nöbeti’nde olan Ferit Şenyaşar Urfa’dan aday gösterildi.(HABER MERKEZİ)