Yeşilçam oyuncusu Tuncay Akça son yolculuğuna uğurlandı

Kalp krizi nedeniyle vefat eden oyuncu Tuncay Akça'nın cenazesi Karacaahmet Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Fotoğraf: DHA
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Geçirdiği kalp krizi sonucu 60 yaşında yaşamını yitiren, "Hababam Sınıfı" serisindeki "Bacaksız" karakteriyle tanınan usta oyuncu Tuncay Akça, son yolculuğuna uğurlandı.

Tuncay Akça için Şakirin Camii'nde ikindi vaktini müteakip kılınan cenaze namazına Hababam Sınıfı filminin bazı oyuncuları katıldı.

Hababam Sınıfı'dan "Hayta İsmail" karakterine hayat veren oyuncu Ahmet Arıman, Akça ile 50 senelik arkadaş olduklarını dile getirdi.

Arıman, "Halkın çok sevdiği, dünyanın en tatlı şeker çocuğu. Hababam Sınıfı'nda oynarken o bizim ayakkabılarımızı boyuyordu. Biz onu yönetmene gösterdik. O da bayıldı. O saatten beri film çeviriyor. Bir de son zamanlarda bir grubumuz var. Ben müzik yapıyorum. Onlarla beraber sahneye çıkıyoruz. Aynı otelde yatıyoruz, kalkıyoruz. Bizim kardeşimiz bizim yarımız. Acayip şoktayız şu anda" ifadelerini kullandı.

Akça'nın rol arkadaşları Ahmet Arıman ve Teoman Ayık da cenaze törenine katıldı (Fotoğraf: Anadolu Ajansı)


Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürü Birol Güven, Tuncay Akça'yı genç yaşta kaybettiklerini dile getirerek, "Beklemediğimiz bir ölüm. Mekanı cennet olsun. Yeşilçam sineması bize aile atmosferi, mahalle duygusu gibi gerçekten çok sıcak duygular veriyor. Bizim hatıralarımızda yardımcı oyuncuların çok önemli bir rolü vardı. Tuncay Bey de onlardan biriydi. Sağlık problemi ya da herhangi bir problemi olduğuna yönelik bilgimiz yoktu" dedi. 

Akça'nın rol arkadaşı Teoman Ayık ise, "Tuncay benim için çok değerli ama Türk sineması için de değerli bir arkadaşımızdı. Türk sinemasından bence bir yıldız kaydı. Çocukluğundan beri filmlerde yer alıyordu. Bizim birlikte kurduğumuz Yeşilçam grubu da vardı. O grupla önümüzdeki hafta programımız vardı, 2 gün önce buluştuk ama kısmet değilmiş" dedi.

Kılınan namazın ardından Tuncay Akça'nın naaşı, Karacaahmet Mezarlığı'nda toprağa verildi.

16 Aralık 1963'te Kastamonu'da dünyaya gelen Tuncay Akça, 1975 yılında ilk filmi olan "Hababam Sınıfı Sınıfta Kaldı" ile sinemayla tanıştı. Akça 1975-2022 yılları arasında 100'ün üzerinde film, dizi ve tiyatro oyununda yer aldı. Usta oyuncu, özellikle "Hababam Sınıfı" filmlerindeki "Bacaksız" lakaplı öğrenci rolüyle tanındı. Akça son olarak ise Aydemir Akbaş'ın yönetmenliğini üstlendiği 2022 yapımı 'Sünnet Çocuğu' filminde yer almıştı.

(HABER MERKEZİ)