Yiğit Bulut'tan ekonomi yorumu: Misak-ı Milli sınırlarına döneriz

Ekonomi tahminleri tutmadığı için sosyal medyada sık sık gündem olan Yiğit Bulut açıklama yaptı: "Küresel emperyal yapı saldırmaya devam ederse büyük Türk milleti Misak-ı Milli sınırlarına döner."

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yiğit Bulut, döviz kurundaki dalgalanmalara ve Türk Lirası'nın tarihi değer kaybına uğramasına ilişkin sosyal medya hesabından paylaşım yaptı.  Ekonomide yaşanan tabloyu "Küresel emperyal yapının Türk milletine saldırısı" olarak niteleyen Bulut şu ifadeleri kullandı:

"Küresel emperyal yapı büyük Türk milletine bu şekilde her alanda saldırmaya devam ederse, büyük Türk milleti Misak-ı Milli sınırlarına döner."

Yiğit Bulut, Star gazetesindeki köşesinde 12 Mayıs 2014 tarihinde yazdığı "Başkanlık Sistemi Türk ekonomisini uçuracak…" başlıklı yazısında başkanlık sistemine geçildiğinde "Neyiniz varsa tam olarak en az 3’e katlanacak" demişti. Çeşitli tarihlerde de doların yükselmeyeceğine ilişkin tahminlerde bulunan Yiğit Bulut'un yanılgıları sosyal medyada tepki çekmişti. 

CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, Yiğit Bulut'u, 'içerden' bilgi alarak bazı iş insanlarının finans işlemlerini takip etmekle suçlamıştı. Erdoğdu şu ifadeleri kullanmıştı: 

"Yiğit Bulut'un cep telefonundan yaptığı işlemleri mutlaka birgün tespit edilecek. Sermaye kime ait, alım satımlar kime ait tespit edilecek. Kendilerini rahat hissetmesinler diye anlatıyorum. Hepsi ülkeye zarar veriyor. Şüpheli işlemlerdir. Bu hesapların kimlere, hangi şirketlere ait olduğu ortaya çıkacak. Yiğit Bulut çok hakim çünkü bu konulara. Aynı şüpheler Cemil Erdem için de geçerlidir. Şunu söylemeye çalışıyorum. Offshore adalarda, vergi cennetlerinde kurulan cennetlerin hissedarlık ilişkilerini ortaya çıkarmak gerekiyor. Kurulmuş bir şirketin arkasındaki ismin arkasındaki ismi belirlemek gerekiyor. Bu soygunlar azalsın diye söylüyorum. Sakın kendilerinin güvenli limanlarda olduklarını düşünmesinler. TC'yi, bu ulusu kim soyduysa mesleki tecrübeyle söylüyorum bu hakkı geri alacağız." (HABER MERKEZİ)