Yıkılan CCK bloklarının enkazında kalan 2 çocuk kayıp

Antep'in Nurdağı ilçesinde depremde çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği CCK Grup C blok enkazında kalan 2 çocuk bulunamadı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Nurdağı Belediyesi’nin AK Partili meclis üyesi müteahhit Yunus Kaya’nın sahibi olduğu CCK Grup’un ilçede yaptığı tüm binalar yakın zamanda inşa edilmiş olmalarına rağmen Maraş merkezli depremlerde yıkıldı. Yıkılan binalarda 300’den fazla kişinin yaşamını yitirdiği belirtiliyor.

Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre; Nurdağı’nın Bahçelievler Mahallesi’nde bulunan CCK binaları C Blok'ta yaşayan 9 ve 13 yaşlarındaki Siraç ve İsmet Ösün'e depremin ardından ulaşılamadı. Ösün ailesinden baba İsmail, anne Medine ve kızlarının cesetleri çıkarılırken, Siraç ve İsmet ise bulunamadı.

Babaanne Seyran Ösün, torunlarının en azından bir mezarı olmasını istediğini dile getirdi. 5 çocuğunun olduğunu belirten Ösün, depremde 2 çocuğu ve 2 torununun öldüğünü söyledi. Depremde yalın ayak dışarı kaçtığını ifade ede Ösün, “Ayak yalın kaçtık nereye sokulacağımızı bilmedik. Çocuklarım bağıra bağıra öldüler. Torunlarımı bulamadım, çocuklarım hayatını kaybetti. Oğlumun malı, mülkü gitti. Hiçbir şeyi kalmadı. Ciğerlerim çok yandı. Ne yerdeyim, ne gökteyim” şeklinde konuştu.

Şeker hastası olduğunu, geçici olarak bir konteynerde kaldıklarını belirten Ösün, bir hafta enkaz başında beklediklerini söyledi. Ösün, şunları kaydetti: “Birkaç gün sonra sabah saat 4 gibi benim oğlumu aradılar. Oğlum gitti enkazın başına orada cesetleri çıkarmışlar. Bana söylemediler. Ben de sabah gittim. Mezarını parçaladım oğlumun. Hükümet yetkilileri depremin 3’üncü günü gelip enkaz kazmaya başladılar. Yetkililer bize ‘Buluruz’ dediler. İkisini de bulamadık. Torunlarım bulunsun başka bir şey istemiyorum. Bir mezarları olsun yeter.” (HABER MERKEZİ)

Etiketler deprem nurdağı