'Yılan' lakaplı seri katil Charles Sobhraj, Fransa'ya döndü

Nepal'de 20 kişiyi öldürdüğü düşünülen ve 20 yıldır hapiste olan 'yılan' lakaplı Charles Sobhraj, sağlık sorunları nedeniyle tahliye edildi ve Fransa'ya döndü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Hintli bir babanın ve Vietnamlı bir annenin çocuğu olan Fransız asıllı 78 yaşındaki Charles Sobhraj, Nepal'de bulunduğu hapishaneden ileri yaşı ve sağlık sorunları nedeniyle tahliye edildi ve Fransa'ya döndü. Sağlık sorunları ve ileri yaşı nedeniyle serbest bırakılan Sobhraj, bugün sabah 7'den önce Paris Charles de Gaulle havalimanına indi. Avukatı Isabelle Coutant-Peyre, Reuters'a yaptığı açıklamada, "Şimdi Nepal'e suç duyurusunda bulunacak çünkü hakkındaki tüm suçlamalar uyduruldu'' dedi. AFP'ye konuşan Sobhraj, suçlamaları kabul etmediğini söyledi ve ''Yapacak çok işim var. Çok fazla insanı dava edeceğim'' dedi.

Suçlarından 'kolay kurtulabildiği' gerekçesiyle 'yılan' lakabını alan Sobhraj'ın 1970ler ve 1980ler sırasında Asya'da yirmiden fazla Batılı gezgini öldürdüğü düşünülüyor. 

Sobhraj, 2003'ten beri 1975'te Amerikalı gezgin Connie Jo Bronzich'i öldürdüğü gerekçesiyle tutuklandıktan sonra, Nepal'de yüksek güvenlikli bir cezaevinde tutuluyordu. Sobhraj, Bronzich'in Kanadalı arkadaşı Laurent Carriere'i öldürmekten suçlu bulunduktan sonra, 20 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Kendisinin ayrıca 1970'li yıllarda Tayland'da 6 kadını öldürdüğü düşünülüyor. Sobhraj, 1976'da Yeni Delhi'de bir grup Fransız gezgini zehirlediği gerekçesiyle cezaevine girmişti.

Kendisini tanıyan insanların 'dolandırıcı' ve 'soyguncu' olarak nitelendirdiği Sobhraj'ın işlediği düşünülen cinayetler 2021'de Netflix ve BBC tarafından hazırlanan "Yılan" isimli seriye de konu olmuştu.

Fransa'nın içişleri ve adalet bakanlığı, Sobhraj'ın Fransa'da da yargılanıp yargılanmayacağına dair sorulara cevap vermedi. Fransa'da 'büyük suçlar' için zaman aşımı limitinin 20 yıl olduğu belirtildi. (DIŞ HABERLER)