Yılbaşı sofralarına sağlıklı öneriler
Yeni yıl sofraları için hazırlıklar başladı... Peki hem sağlıklı hem lezzetli hem de şık sofralar hazırlamak mümkün mü?
DUVAR - Yeni yıl için geri sayım başladı. Kutlama sofraları için de hazırlıklar tamamlanıyor. Kimi dışarıda yemeyi, kimi evinde sıradan bir gün gibi kutlamayı, kimi evde sevdikleriyle buluşmayı, kimi tek başına kalmayı tercih etse de yılbaşı gecesi yediklerimiz önemli.
Zira, yılbaşı gecesi sofraların şıklığı kadar sağlığa etkisi de önemli. Hem hem şık hem sağlıklı sofra nasıl olur?
DHA'ya konuşan Diyetisyen Kübra Sert, “Besinleri hazırlarken dikkat edilmesi gereken en önemli nokta pişirme yöntemleridir. Kızartma gibi ağır yöntemler yerine fırında, ızgara veya haşlama gibi sağlıklı pişirme yöntemlerini tercih etmek, yüksek kalori alımının önüne geçmenize yardımcı olur” dedi.
Yılbaşı gecesi abartılı yiyecek ve içecek tüketiminin sağlık açısından olumsuzluk oluşturabileceğinin altını çizen Diyetisyen Kübra Sert, “Yılbaşı gecesi besin tercihlerinin sağlıklı alternatiflerden yana olması, sonrasında yaşanılabilecek uyku ve sindirim problemleri gibi çeşitli sağlık sorunlarının önlenmesi için oldukça önemlidir” diye konuştu.
NE TÜKETİLMELİ, NEYE DİKKAT EDİLMELİ?
Sert, yılbaşı akşamında tüketilebilecek besinleri şöyle sıraladı:
Hindi: Kırmızı ete göre daha az yağ içeriğinden dolayı iyi bir alternatiftir.
Salatalar ve zeytinyağlılar: Ana yemeğin yanında iç pilav makarna ekmek gibi yüksek karbonhidrat içeren besinler yerine alternatif olarak tercih edilerek yüksek kalori alımından kaçınır.