YKG Kurye Kurucusu Yaprak Güçlü: Kadın ve gençleri önceliklendirdik

YKG Kurye Kurucusu Yaprak Güçlü lojistik endüstrisi ve dağıtım hizmetleri alanında sunduğu İK çözümleriyle yeni bir döneme kapı aralıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ticaret Bakanlığı’nın Türkiye'de E-Ticaretin Görünümü raporuna göre, 2023’te 1,85 trilyon liraya ulaşan e-ticaret sektöründeki işlem sayısı da yüzde 22,25 artarak 5,87 milyar adet olarak gerçekleşti.

3 bin kurye ile Türkiye’nin 81 ilinde hizmet veren YKG Kurye Kurucusu Yaprak Güçlü, sektörünün dinamiklerini değerlendirirken iş süreçleri hakkında da şu açıklamada bulundu: “Son yıllarda e-ticaretin hızla büyümesi ve kentleşmenin artması, kuryecilik faaliyetlerini önemli hale getirdi. Ancak, tüketicilerin kuryelerden beklediği hızlı, esnek ve eşzamanlı takip edilebilir faaliyetler, özellikle büyükşehirlerde pek mümkün olmuyor. Ben de sektördeki 13 yıla dayanan deneyimimden hareketle paketlerin gecikmesine bağlı olarak operasyonel süreçleri iyileştirmek adına çıktığım yolda sektörün farklı ihtiyaçlarını tespit ederek geniş bir çözüm yelpazesi yarattım. Lojistik serüvenime İK danışmanlık hizmetleri de vererek devam ediyorum.”

Güçlü, “Kurumsal kargo hizmetlerinden sanal market teslimatlarına kadar geniş bir lojistik ağına sahibiz. Bu süreçte siparişlerin gecikmesinden eksik teslim edilmesine, kadro eksikliğinden donanımlı takım arkadaşları bulmaya, sektörün ne denli zor olduğu gerçeğiyile yüzleştik. Tam da bu noktada, hem sektörün birkaç adım daha ileri gitmesi hem de farklı işkolları ve istihdam alanları yaratmak için, çeşitli uygulamaları hayata geçirdik. Kadın ve gençlerimizi önceliklendirerek eğitim vermeye başladık. Böylelikle her siparişimizi zamanında, sıcak ve eksiksiz olarak teslim etmeye başlarken operasyonel süreçlerimizi güvenilir hale getirdik” dedi.

(BÜLTEN)