YLDA Projesi kapsamında depolar yurt dışında faaliyete başladı

Ticaret Bakanlığı'nın Yurt Dışı Lojistik Dağıtım Ağları Projesi (YLDA) kapsamında depolar faaliyete başladı. 

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye Cumhuriyeti Ticaret Bakanlığı, Türkiye ekonomisinin dünya ticaretinden daha fazla pay almasını sağlamak amacıyla “Yurt Dışı Lojistik Dağıtım Ağlarının Desteklenmesi Hakkında Karar”ı yürürlüğe koydu. Karar kapsamında, Trieste (İtalya), Sete, Marsilya, (Fransa), Tarragona, Barselona (İspanya) ve Hamburg (Almanya) gibi Avrupa’nın en önemli liman şehirlerini kapsayacak şekilde Avrupa’da 4 adet; ABD’de ise, Chicago merkezli ve New Jersey merkezli olmak üzere iki adet YLDA projesine onay verildi.

Chicago merkezli projede 1 merkez depo ve 10 cep depo öngörülürken, New Jersey merkezli projede 1 merkez depo ve 9 cep depo yapılması planlanıyor. Bugün itibarıyla; Chicago ve Los Angeles ile New Jersey, Long Beach, Houston ve Savannah’ta yer alan depolar aktif olarak hizmet veriyor.

Destek mekanizması olarak yeniden tasarlanan ve kurgulanan YLDA çerçevesinde, tedarik zincirinin önemli bir bileşeni olan yurtdışı lojistik dağıtım ağlarının baştan sona bir sistem olarak ele alınması ve aşamalarına göre desteklenmesi öngörülüyor. Anılan destek mekanizması ile yurt dışında ilk kez kurulacak tesislerin ve uçtan uca tüm lojistik süreçlerin yönetilmesini teminen bu tesisler ile entegre çalışacak dağıtım ağının, cep depoların ve bu ağın işletilmesine yönelik kurulum, destek, bakım, bilişim sistemleri, teknik donanım ve dekorasyon giderleri, yatırım, ruhsat ve izin giderleri, bunlarla ilgili hukuki danışmanlık giderleri desteklenecek.

YURT DIŞINA TESLİMAT SÜRELERİNİN 24 SAATİN ALTINA İNMESİ HEDEFLENİYOR 

İhraç ürünlerine ilişkin depolama, yükleme ve boşaltma, elleçleme, sevkiyat, kargo birleştirme ve bölme ve ilgili ülkenin iç kesimlerine dağıtımı hizmetlerini tek noktadan sunacak olan yurt dışı lojistik dağıtım ağları sayesinde yurt dışında teslimat sürelerinin 24 saatin altına inmesinin sağlanması amaçlanıyor. Böylece hızlı gümrükleme ve doğru iade lojistiği ile ihracata yönelik hedef pazarlarda müşteri memnuniyeti ve marka bilinirliği artırılarak kaliteli ve hızlı katma değerli hizmet sunumu ile Türkiye rekabette öne çıkacak.

(HABER MERKEZİ)