YMP lideri Mutlu’dan Merkez Bankası Başkanı Erkan’a tepki: Yetkililer kulak versin

Yerli ve Milli Parti Genel Başkanı Mutlu, kiralar yüksek olduğu için ev tutamadığını söyleyen Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan için "Sayın yetkililer Gaye Erkan'ın sesine kulak verin" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan’ın İstanbul’da artan kira fiyatlarından yakınıp ev bulamadıkları için annesinin yanına taşındığı açıklamalarına bir tepki de Yerli ve Milli Parti (YMP) Genel Başkanı Teoman Mutlu'dan geldi.

Mutlu yaptığı yazılı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Merkez Bankası Başkanı bize soruyor İstanbul, Manhattan'dan pahalı olur mu diye? Fiyatları halk belirliyor ya gören duyan bunu düşünecek. Sorumlusu Uruguay hükümeti mi? Buradan soruyorum ne yapsak Gaye Hanım bir öneriniz var mı? Sayın yetkililer Gaye Hanımın sesine kulak verin. Bu kadar garabet bir yönetim inanın dünyada yok. Merkez Bankası Başkanı ev bulamıyor pahalılıktan bunu halkım, vatandaşım unutmasın. Yarın öbür gün ‘pahalılık mı var’ dediklerinde bunu tekrar soracağım. 'Ekonomi güzel' diyordu birileri, 'enflasyon yok' diyorlardı. Utanırlar mı şimdi bilmem. Tekrar söylüyorum, gelin sorun; size çözümleri teker teker sunalım. Hiç merak etmeyin biz geliyoruz, biz düzelteceğiz. 2028' te yepyeni bir Türkiye olacak. O Türkiye'nin başında da Yerli ve Milli Parti kadroları olacak." 

NE OLMUŞTU?

Ek ödemeler hariç brüt 161 bin lira maaşı bulunan Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan,  Hürriyet’ten Ahmet Hakan’ın sorularını yanıklarken İstanbul’daki kira fiyatlarından şikayetçi olmuştu.

Erkan, "İstanbul, Manhattan’dan pahalı olur mu? Biz İstanbul’da ev bulamadık. Müthiş pahalı. Annemlere yerleştik, onların yanında kalıyoruz” yanıtını vermişti.