Yönetmen Michael Mann, 'Ferrari' arşivlerini erişime açtı

"Ferrari" filminin yönetmeni Michael Mann, filme ilişkin arşivini 65 dolar karşılığında satışa sundu.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yönetmen Michael Mann, Adam Driver'ın başrolünde bulunduğu son filmi "Ferrari"ye ilişkin mesleki arşivini erişime açtı. 

Variety'de yer alan habere göre, filmin arşivlerine yönetmenin kurduğu yeni bir web sitesi üzerinden, 65 dolar karşılığında erişilebilecek. Her kullanıcı, arşivin koleksiyonunu keşfetmesini sağlayan özel bir erişim kartına sahip olacak.

Arşivde Mann'ın 2023 yapımı filmi "Ferrari"nin oyuncu eğitimleri, provaları, çekimleri ve sanat departmanı stratejilerinden dramaya, replika yarış arabalarının tasarım ve mühendisliğine, kamera sistemlerine, Guidizzolo'daki trajik kazaya ve daha fazlasına kadar çalışmalarını detaylandıran 20 mini belgesel video da dahil olmak üzere, açıklamalı senaryo sayfaları, filmde yapmak istedikleriyle ilgili kendisine yazdığı notlar, fotoğraflı storyboard'ları ve kaydedilmiş ses kayıtları da yer alıyor.

Arşivler, ilk etapta ABD, Birleşik Krallık, Avrupa ve Kanada'da satışa sunulacak. 

'EŞSİZ VE ÖNEMLİ BİR KATKI'

"The Silence of the Lambs" (Kuzuların Sessizliği) filminin yapımcısı Edward Saxon, projeye ilişkin "Film ve film yapımcılığı bilimine eşsiz ve önemli bir katkı, zekice ve sürükleyici" ifadelerini kullandı. Saxon ayrıca, "Bir film yapımcısının sürecini ve Mann'ın film yapım sürecini sette olmadan anlayabileceğiniz kadar yakın. Ayrıca muazzam eğlenceli" diye konuştu. 

'GERÇEKTEN ÇOK ÖZEL'

Criterion Kıdemli Yapımcısı Curtis Tsui ise konuya ilişkin şunları söyledi: "Michael'ın bir sahneyi nasıl yönettiğini anlatırken o sahnenin tekrarını izlemeyi ya da La Traviata'nın neden bu kadar önemli olduğunu anlatırken sahnenin yapısını analiz etmesini dinlemeyi çok sevdim. En sevdiğim şeyler kağıt üstündeki işlerdi - senaryo, sahnelerle ilgili notlar ve el yazısı, gerçekten çok özel."

Filmin arşivlerinin bulunduğu web sitesine buradan ulaşılabilir. 

 

 

 

 

 

 

 

 

(KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)