Yönetmen Roman Polanski'nin cinsel saldırı davasında uzlaşmaya varıldı

Yönetmen Roman Polanski'nin 1973'te cinsel saldırıdan yargılandığı dava, tarafların şartlı uzlaşmaya gitmesi sonucu düşürüldü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Hakkındaki cinsel istismar ve cinsel saldırı suçlarıyla açılan davalar nedeniyle ABD'den kaçan yönetmen Roman Polanski'nin ABD'deki avukatı Alexander Rufus-Isaacs, Polanski'nin davalarından birinin düştüğünü duyurdu. 

Polanski'nin avukatı, AFP'ye yaptığı açıklamada, yönetmene karşı 1973'te gerçekleştiği iddia edilen cinsel istismarla ilgili açılan son davanın, önümüzdeki Ağustos ayında Los Angeles'taki hukuk mahkemesinde görülmesi gerektiğini ancak daha sonra geri çekildiğini söyledi.

France 24'ün haberine göre, Alexander Rufus-Isaacs, gönderdiği e-postada, "Dava, yaz aylarında tarafların karşılıklı memnuniyeti doğrultusunda çözüldü ve artık resmen reddedildi" dedi.

Haziran 2023'te açılan davada Polanski'nin 1973'te Los Angeles'ta bir restoranda o zamanlar genç olan ve dosyalarda Jane Doe olarak anılan bir kızı yemeğe götürdüğü iddia edildi. İddiaya göre, Polanski kıza tekila içirmiş ve kızı evine götürmüştü. 

Ne olmuştu?

Yönetmen Roman Polanski, kariyeri boyunca bir düzine kadın tarafından cinsel saldırı ve cinsel istismarla suçlandı. Polanski suçlamaları reddetti.

Polanski, daha ciddi suçlamalarla yargılanmaktan kaçınmak için 1977'de 13 yaşındaki Samantha Geimer'a cinsel istismarda bulunduğunu itiraf etti. Hapiste 42 gün kaldıktan sonra ertesi yıl Fransa'ya kaçtı. ABD makamları tarafından hakkında uluslararası tutuklama emri çıkarıldı ancak hiçbir zaman iade edilmedi. Geimer o zamandan beri birkaç kez suçlamaların düşürülmesini talep etti.

(KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)