Yönetmen Yıldırım Yanılmaz hayatını kaybetti

Orhan Veli'nin "İlham Perisi Bella" belgeselinin yönetmeni Yıldırım Yanılmaz yaşamını yitirdi.

Fotoğraf: Gazete Ayvalık
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yönetmen ve tiyatro oyuncusu Yıldırım Yanılmaz hayatını kaybetti. 

Gazeteci Birsen Altuntaş'ın haberine göre, bir süredir Karesi Belediyesi'ne ait huzurevinde kaldığı öğrenilen Yanılmaz'ın ölüm haberini, arkadaşı sihirbaz Ferdinand Haralanbidu duyurdu. 

Haralanbidu, yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı: "Tiyatro ve sinema oyuncusu, yönetmen, yapımcı, güzel insan Yıldırım Yanılmaz hoca Balıkesir Huzur ve Bakım Evi'nde vefat etti. Üzücü haberi biraz önce oradaki yetkililer beni arayarak verdi. Üzüntüm sonsuz. İyi ki onu bir hafta önce ziyaret etmiştim. Onunla son görüşmemiz olmuş. Allah’tan rahmet diliyorum. Mekanın cennet olsun. Nur içinde yat hocam. Allah sevenlerine, dostlarına sabır versin. Hocam seni unutmayacağım."

YILDIRIM YANILMAZ KİMDİR?

18 Ocak 1946'da Zonguldak'ta doğdu. Konservatuvarda öğrenim gören Yanılmaz, İsmail Dümbüllü'den geleneksel tiyatro dersleri aldı.

Yanılmaz, kariyerine 1969'da Halit Refiğ'in "Bir Türk’e Gönül Verdim” filminde yönetmen yardımcılığı yaparak başladı. Yönetmenliğini üstlendiği ilk film olan ve Türk Sanat Müziği sanatçısı Zekai Tunca’nın oynadığı “Aşka Zaman Yok / Guguk Kuşu”nun ardından "Deniz Gülü", “Ölüm Oyunu”, “Aptallık Rekoru” gibi filmleri ve Orhan Veli'nin "İlham Perisi Bella" belgeselini yönetti.

Yanılmaz, "Şengün Konağı", "Çiçek Taksi", "Güneş Doğacak" gibi projelerde oyuncu olarak rol aldı.

 

 

(KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)