Yönetmeni açıkladı: Brad Pitt'in yeni filmi gerçek Formula 1 pistinde nasıl çekildi?

Brad Pitt, yeni Formula 1 filmiyle beyaz perdeye dönüyor. Filmin, gerçek Formula 1 pistinde nasıl çekildiği ortaya çıktı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Oyuncu Brad Pitt, Joseph Kosinski yönetmenliğindeki Formula 1 filmi "F1" ile beyaz perdeye dönüyor. Apple Original Films imzalı yapım, 27 Haziran 2025'te vizyona girecek. 

Bütçesinin 130-140 milyon dolar civarında olduğu bilinen film, Formula 1 işbirliğiyle çekildi ve çekimler Formula 1 sezonu boyunca gerçek pistlerdeki yarışlarda yapıldı. Yönetmen Joseph Kosinski, pistte yarışlar devam ederken nasıl çekim yaptıklarını açıkladı.

Ntv'nin aktardığı habere göre, Kosinski, "Arabaları gerçekten Brad ve Damson kullanıyordu, bu başlı başına muhteşem bir şey ama bunu canlı bir seyirci önünde ve onların yaptığı hızlarda yapmak ve bu sahneleri çekmenin bir yolunu bulmak oldukça zordu" diye konuştu. 

'YÜZ BİNLERCE İNSANIN ÖNÜNDE ÇEKİM YAPIYORDUK'

Yönetmen, Deadline'a yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: 

“Bu film, daha önce yaptığım hiçbir şeye benzemiyor. Gerçek Grand Prix'de çekim yapıyoruz. Pencereler çok dardı, çok sıkı bir çekim programımız vardı. Yüz binlerce insanın önünde çekim yapıyorduk. Geçen yıl Silverstone pistinde çektiğimiz bir sahne vardı. Üç oyuncunun yer aldığı bir buçuk sayfalık bir sahneyi çekmek için yalnızca 9 dakikamız vardı. Normal bir çekimde 10 saatimiz olurdu. Bu nedenle tüm oyuncuların yaşadığı adrenalini hissedebiliyor ve bunu performanslarında görüyordunuz."

Joseph ayrıca filmin görüntülerini kaydedebilmek için bazı yeni teknolojiler geliştirdiklerini de açıkladı. Yönetmen, "Bazı sahneler için çok küçük ve hafif olan özel kameralarımız var, bu kameralar yarış arabalarının performanslarını da etkilemiyor. Aynı zamanda arabalara yerleştirdiğimiz kameraların hareketini de kontrol edebildik" dedi.

Pitt'e filmde Kerry Condon, Javier Bardem, Tobias Menzies, Sarah Niles, Kim Bodnia ve Samson Kayo gibi isimler eşlik edecek.

 

(KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)