Yozgat'ta kavun-karpuz hasadı başladı, üretici isyan etti: Tanesini 10 TL'ye dahi satamıyoruz

Yozgat'ta kavun-karpuz hasadı devam ederken, üreticiler girdi maliyetlerinden yakındı. Bir dönüm kavun için 25 bin TL harcadığını belirten çiftçiler, tanesini 10 TL'ye dahi satamadıklarını belirtti.

Fotoğraf: ANKA
Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Yozgat’ta kavun ve karpuz üretiminin yapıldığı Yerköy ilçesinin Sekili bölgesinde bu yıl erken başlayan hasat devam ediyor. Hasadı yapılan kavun-karpuz pazar tezgahlarında yerini aldı ama çiftçi girdi maliyetleri nedeniyle pahalıya mal ettikleri ürününü satamamaktan yakındı.

'ÇİFTÇİNİN AYAKTA KALMA ŞANSI TAMAMEN BİTTİ'

Hasada ilişkin konuşan bölge çiftçilerinden Sait Hayran, "Domates keza öyle, patates soğan öylesine, kavun, karpuz öylesine, bilmiyorum çiftçinin ayakta kalma şansı artık tamamen Türkiye ortamında bitti. Kavun, karpuz ekilişi fazla olduğundan tamamen bitmiş durumda. Vatandaş parasıyla değil de herkes bedava yesin diye dağıtan çiftçilerimiz çok. Biz dönümünü 20 bin liraya mal ettik. Şu anda 10 bin lira para topluyoruz. Bilmiyorum seneye biz de herhalde üretim olayı tamamen biter" dedi.

'KURAKLIKTAN DOLAYI DA SORUNLARIMIZ VAR'

"Kuraklıktan dolayı da zaten sorunlarımız da var" diyen Hayran, "Millete ona göre ekim yaptırsalar, ona göre arazi gösterseler de kimse zarar etmese daha iyi olur diye düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

(ANKA HABER AJANSI)

Etiketler Yozgat hasat kavun karpuz