YRP'li Bekin: Sayın Cumhurbaşkanı’nın ivedilikle bizden özür dilemeli

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Doğan Bekin, “Sayın Cumhurbaşkanı’nı kullandığı yakışıksız üslup nedeniyle ivedilikle bizden özür dilemesi gerektiğini ifade etmek istiyoruz" dedi.

Fotoğraf: DHA
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yeniden Refah Partisi Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Doğan Bekin, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) basın toplantısı düzenledi. Bekin, konuşmasında İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz’ın, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı hedef alan sözleri kendilerine iade ettiklerini ifade ederek, "Her ne kadar Sayın Cumhurbaşkanı bizi eleştiriyorsa da 85 milyonun temsilcisi olarak elbette ki bizim bu konuda sessiz kalmamız beklenemez. Ve er geç İsrail'in yaptığı bu vahşetin mutlak suretle hesabı sorulacağını da burada bir kez daha ifade etmek istiyoruz” dedi.

‘BİZ HER ZAMAN SİYASETTE NEZAKET VE ZARAFET GETİRDİK’

Bekin açıklamasında ayrıca, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, ‘‘Çıktı bir tanesi affedersiniz terbiyesizin teki. Parlamentomuzda Mahmut Abbas konuşturmalı, kim bu? Yeniden Refah’ın bir tane adamı var. Kafadan da galiba sıkıntısı var onun. Mahmut Abbas’ı davet etmediğimizi sana kim söylüyor? Biz davet ettik ama Mahmut Abbas maalesef bize olumlu cevap veremedi. Biz de bundan sonraki süreci ona göre işleteceğiz" sözlerine yanıt verdi.

Bekin "Sayın Cumhurbaşkanı şu anda Meclis'te temsil edilen bütün AK Parti milletvekillerinden kendisiyle daha eski hukuka sahibim ve siyasete birlikte başladık. O il başkanıyken ben il müfettişi olarak başladım. Birlikte Refah Partisi kapanıncaya kadar da MKYK üyeliği yaptık. Bu kadar uzun bir zaman dilimi birlikte geçirdiğimiz Sayın Cumhurbaşkanımızın ne oldu da birden böyle bir açıklama gereği duyduğunu gerçekten anlayabilmiş değiliz. Şunu da çok iyi biliyorlar ki, biz her zaman için siyasette nezaket ve zarafet getirmiş olan milli görüş mensuplarıyız. Bendeniz Erbakan hocamızdan feyz almış, onun yanında yetişmiş ve dış politikada uzmanlaşmış bir siyasetçi olarak hiçbir şekilde üslubumu bozmadan kendilerine cevap vermek istiyorum” ifadelerini kullandı.   

‘HUKUKİ YOLLARA BAŞVURACAĞIMIZI İFADE ETMEK İSTİYORUZ’

Doğan Bekin, sözlerini şöyle sürdürdü: “Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan Rize'de yaptığı açıklamada bizleri hedef almıştır. Öncelikle Sayın Cumhurbaşkanımıza şunu ifade etmek istiyoruz. 45 yılımı dış politikada harcamış bir siyasetçi olarak bugün Türkiye'den daha çok yurt dışında Erbakan Hoca'mızdan başlamak üzere büyük bir çevre sahibiyiz ve onu bitenleri oradaki birçok konuşmaları anında haber alıyoruz. Ve kendisi de bunu çok iyi bilmektedir. Sayın Cumhurbaşkanı'nın açıklaması çarpıtılarak nezaket sınırını aşarak sokak jargonuyla hakkımızda asılsız ithamlarda bulunmaya kalkışmasını yadırgadığımızı ve işgal etmekte olduğu makam ile bağdaştıramadığımızı ve milletin iradesine saygı duyması gerektiğini ve kendisinin nezakete davet ettiğimizi özellikle ifade etmek istiyoruz. Bizler siyasete, nezaket ve zarafet getireceğimizi partimizin kuruluşundan itibaren ifade etmekteyiz. Bu nedenle bizleri siyasi girdabın içerisine sokmaya çalışan anlayışın oyununa gelemeyeceğimizi ve Sayın Cumhurbaşkanı’nı kullandığı yakışıksız üslup nedeniyle kendisinin nezakete bir kez daha davet ettiğimizi huzurlarınızda ifade etmek istiyorum. Her türlü hukuki haklarımızı da aramaktan imtina göstermeyeceğimizi yüce meclisimiz önünde kamuoyuna bildirmek isteriz. Sayın Cumhurbaşkanı’nın ivedilikle bizden özür dilemesi gerektiğini ifade etmek istiyoruz. Bizim partideki hukukçu kardeşlerimizle bir araya gelip değerlendireceğiz ve gerekiyorsa hukuki yollara başvuracağımızı ifade etmek istiyoruz.”

 

(DEMİRÖREN HABER AJANSI)