YSK Başkanı: Sandıkların yüzde 69.12'si sisteme girildi

Seçim sonuçlarıyla ilgili açıklama yapan YSK Başkanı Ahmet Yener "Yurt içi sandıklarda yüzde 71.64, yurt dışı sandıklarda ise yüzde 18.76 açılmış olup toplam sandık açılma oranı yüzde 69.12'dir" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ahmet Yener, oy sayma ve YSK sistemi sonuçların girişiyle ilgili açıklama yaptı.

Sisteme sandıkların yüzde 69.12'sinin girildiğini aktaran Yener, "Şu anda Yüksek Seçim Kurulu sisteminde yurt içi sandıklarda yüzde 71.64, yurt dışı sandıklarda ise yüzde 18.76 açılmış olup toplam sandıklarda açılma oranı yüzde 69.12'dir. Sisteme veri girişi devam etmektedir. Siyasi parti temsilcilerimiz de veri girişlerini izlemekteler. Aynı zamanda veri girişlerimizi siyasi partilerimizle de paylaşılmaktadır" diye konuştu.

Herhangi bir sorun yaşanmadığını belirten Yener, "Veri girişinde herhangi bir aksama ya da gecikme söz konusu değildir. Bildiğiniz gibi süreç önce sandık alanlarında daha sonra ilçe ve il seçim kurullarında birleştirme işlemleri yapılmakta, sistem üzerinde de oradan Yüksek Seçim Kurulu'nun sistemine aktarılmaktadır. Herhangi bir gecikme, arızda söz konusu değildir. İlerleyen saatlerde tüm sandıklarımız açıldığı zaman geçici olmayan sonuçları paylaşacağız" dedi. (HABER MERKEZİ)