YSK Başkanı Yener'den açıklama: 32 ilde oy sayım işlemi başladı

Doğuda 07.00'de başlayan oy verme işlemleri tamamlandı, sayım işlemine geçildi. YSK Başkanı Ahmet Yener açıklama yaptı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 31 Mart Yerel Seçimleri için saat 07.00'de sandıkların açıldığı 32 ilde oy verme işlemleri 16.00 itibarıyla tamamlandı. Sandık görevlileri tarafından sayım işlemleri başladı.

Sandıkların kapanmasının ardından açıklama yapan YSK Başkanı Ahmet Yener, yayın yasağının kaçta kalkacağı konusunda toplantı yapacaklarını dile getirdi.

Yener'in açıklaması şöyle:

"Saat 16.00 itibarıyla 32 ilimizde oy verme işlemi tamamlanmış ve oy sayım işlemleri başlamıştır. Saat 17.00 itibarıyla da kalan diğer ilimizdeki oy verme işlemleri tamamlanacaktır. Saat 17.00'de tüm oy sayım işlemlerle ilgili olarak genel bir bilgi vereceğiz. Daha sonra kurulumuz toplantıya geçip, yayın yasaklarının hangi saatte kaldıracağımıza ilişkin tartışıp bir karar vereceğiz. Siz değerli basın mensuplarımızdan Yüksek Seçim Kurulu, saat 21.00'de ilan edilen yayın yasakları ile ilgili olarak yasağı kaldırdığı saati ilan etmeden seçim sonuçları ile ilgili olarak açıklamada bulunmamanızı rica ediyoruz. Demokrasi şenliğinin tüm vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyoruz."

(HABER MERKEZİ)